8x een betoverende bloesemwandeling
8x een betoverende bloesemwandeling

8x een betoverende bloesemwandeling

Bloesemwandeling

Het is weer zover! Wil jij vollebak de bloesemsfeer opsnuiven, maar weet je niet waar te beginnen? We got your back! Wij zetten de ene bloesemwandeling na de andere voor je op een rijtje. Trek je wandelschoenen aan en laat je betoveren door de Haspengouwse bloesemzee. Daar gaan we!

1. Greenspot Grootloon (Borgloon)

Deze bloesemwandeling ligt pal in onze achtertuin. Vandaar dat hij op nummer 1 staat. 😉 Het is een echte aanrader! Volg de groene (4 km), blauwe (5,5 km), oranje (8,5 km) of gele (12,5 km) lus vanaf De Klappoel – Kortestraat, 3840 Borgloon en laat je meevoeren door de Loonse fruitvalleien. Onderweg spot je knappe vergezichten, het wereldberoemde ‘doorkijkkerkje’ en gezellige grazers, zoals koeien en schapen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lissa Vande Weyer (@lissavw)

2. Bloesemwandeling Alden Biesen (Bilzen)

Wist je dat Alden Biesen een bom van een boomgaard heeft? Start je tocht aan de bezoekersparking (Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen) en volg de groene, blauwe, oranje of gele route voor een betoverende bloesemwandeling van 3, 4, 8 of 16 km. Geniet van de natuur in en rond dit sprookjesachtige kasteeldomein: ontdek het bekende vlonderpad, wandel langs holle wegen, om vervolgens de velden in te duiken. Ook deze is eentje om in te kaderen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alden biesen (@aldenbiesen)

3. Greenspot Mettekoven (Heers)

Deze bloesemwandeling in het piepkleine dorp Mettekoven trakteert je op een reeks uitgestrekte heuvellandschappen en bloeiende fruitboomgaarden. Vertrek aan het Martenshof – Bergstraat 1, 3870 Mettekoven – voor een tocht naar keuze van 1,5 km (groen), 3 km (blauw), 4 km (oranje) of 7 km (rood). Houd bij de oranje lus zeker halt aan de Tjenneboom, op de grens met Borgloon, voor een adembenemend zicht op de rolling hills van Haspengouw.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jannet Vermaat (@jannetvermaat)

4. De Fruitwandeling (Tongeren)

Zoals de naam al doet vermoeden, leidt deze wandeling je langs de vruchtbare, historische landschappen van Kolmont en Piringen. Verwacht je aan 6,5 km aan bloesempracht! Verdwalen is bijna onmogelijk, want fruitmascotte Diego wijst je de weg. Dompel jezelf onder in de Tongerse boomgaarden en laat je verrassen door de rijke geschiedenis van deze streek. Startplaats: Kerk Overrepen (Lerestraat 12). Let’s go!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saartje Meesen (@saaarr_tje)

5. Bloesemwandeling door de Fuitvallei (Sint-Truiden)

Baden in bloesems, dat is kortgezegd de fruitvalleiwandeling! Deze wandeling doen wij persoonlijk zelf ook graag, omdat hij je niet alleen naar de mooiste bloesems brengt. Maar ook langs Brouwerij Wilderen en de Fruit Valley Lounge. De ideale dorstlessers onderweg! Je kan kiezen uit 3 lussen: 2,7 km, 7, KM en 11 km. De achterkant van het station (Stationsplein 65, 3800 Sint-Truiden) is jouw startplek. Leuk extraatje: in de fruitvallei staan toffe houten speeltuigen – ideaal voor gezinnen met kids!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lotte Coolen (@lotte_cln)

6. De Bokkenrijders achterna (Wellen)

Doe je ogen dicht en beeld jezelf in al wandelend door uitgestrekte velden met massa’s bloesems. Doe je ogen nu terug open, want deze plaatst bestaat echt: Wellen! Je moet er wel iets voor over hebben. 13,4 km om precies te zijn. Vertrek aan het Dorpsplein en volg het spoor van de mysterieuze Bokkenrijders. No worries, de route is volledig bewegwijzerd (witte pijl in paars plaatje).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cora Meier (@cora_meier)

7. Bloesemwandeling Bellevuebos (Kortessem)

Wil je meer dan alleen bloesems? Check! Tijdens deze bloesemwandeling krijg je the best of both worlds: half bos en half boomgaarden. Je start en aankomst is in het Hemelspark (Opeindestraat 32, 3720 Kortessem). Zoals de naam al doet vermoeden is dit een heerlijke plek om te spelen en picknicken. Volg de gele (3,8 km) of rode (5,8 km) route en maak je klaar voor een tocht door de bossen, langs weilanden, akkers en boomgaarden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claire Roovers (@mcroov)

8. Mag het een speciale bloesemwandeling zijn?

We might have saved the best for last! Want als je dacht dat een bloesemwandeling niet mooier konden worden, dan heb je nog nooit een gezellige schemerwandeling tussen de vuurpotten gedaan. Lokale hapjes en drankjes onderweg maken de beleving compleet. Waar moet je zijn? Bij Fruitbedrijf Gezond van bij Ons (Heide 97) in Sint-Truiden. Datums en uren kan je terugvinden op visitsinttruiden. Let op: inschrijven is verplicht!

Bloesemwandeling nocturne met vuurpotten

 


Meer wandeltips: Zag je deze leuke blogberichten al?