Op avontuurlijke en romantische getaway in een tiny house
Op avontuurlijke en romantische getaway in een tiny house

Op avontuurlijke en romantische getaway in een tiny house

Heb je net als wij een zwak voor cabins in de natuur? Dan ben je bij Kasteelhoeve Wange aan het juiste adres. Wij mochten als allereerste gasten verblijven in het gloednieuwe tiny house op het domein. En dat moet je ons natuurlijk geen twee keer vragen. Inpakken en wegwezen maar! Wat we vonden van ons verblijf in dit kleine stukje paradijs? Daar kom je snel genoeg achter in deze blog…  

Tiny House Kasteelhoeve Wange

Jouw persoonlijk stukje paradijs

Bij het binnenrijden van de ‘oprijlaan’ (een doodlopende kasseiweg omringd door honderden hectaren akkers) begrijpen we meteen waarom Philip & Klara dik 10 jaar geleden verliefd werden op deze bijzondere plek. En na het zien van de imposante binnenkoer begrijpen we nog beter waarom dochter Loes & partner Michiel dit verhaal vandaag mee verderzetten. Het domein van Kasteelhoeve Wange is een klein stukje paradijs. En met ‘klein’ bedoelen we 16 ha natuurpracht om precies te zijn! In het gezelschap van de grazende kudde paarden die hier leeft, ontdekken we het gezellige tiny house: ons stekje voor dit weekend. 

Kasteelhoeve Wange - Philip & Klara
Philip & Klara met hun hengstenkudde vlakbij het Tiny House.
Kasteelhoeve Wange - Loes & Michiel
Loes & Michiel met hun gezin op het gezellige binnenplein van de Kasteelhoeve.

De streek op je bord

Binnen in het tiny house wacht een rijkelijk gevulde frigo vol verse streekproducten ons op: appelsap (gemaakt van appels uit de boomgaard hier op het domein), huisgemaakte koekjes, choco en confituur, een heerlijke salade met bio-groenten en -kruiden uit eigen moestuin, ambachtelijke geitenkaas (de zachtste die je ooit hebt geproefd!), gemarineerde lapjes rundvlees (zo mals! En van koeien die hier op het domein hebben gegraasd), … Komt het water jou ook al in de mond? Dat is volledig terecht! 

BBQ bij sunset met een tafel boordevol producten van eigen bodem
BBQ bij sunset met een tafel boordevol producten van eigen bodem.
Een rijkelijke ontbijttafel met huisgemaakte confituren en een heerlijke geitenkaas.
Een rijkelijke ontbijttafel met huisgemaakte confituren en een heerlijke geitenkaas.

Een tiny house met een duurzaam verhaal 

De kasteelhoeve serveert je alleen maar pure maaltijden met ambachtelijke natuurproducten. Dit verhaal klopt gewoon! Dat bewijst ook het green key label dat ze hier ieder jaar opnieuw kunnen verzilveren. Deze unieke plek ademt natuur en duurzaamheid: van het zuiveren van alle afvalwater, tot de ecologische tuin, en de streekproducten op je bord (afkomstig van eigen bodem of van lokale leveranciers die circulair ondernemen). Ze zijn hier zelfs 2x verkozen tot meest duurzame toeristische site ter wereld! Inspanningen die deze op zich al betoverende plek alleen nog maar mooier maken.

Het groene domein van de kasteelhoeve op de oever van de Kleine Gete
Het groene domein van de kasteelhoeve op de oever van de Kleine Gete.
Alle groenten komen uit hun eigen moestuin.
Alle groenten komen uit hun eigen moestuin.

Gezellig cocoonen in je tiny house

Natuurlijk blijven we niet alleen staren naar al dat lekkers. Terwijl Jeroen de BBQ in gang steekt, stort ik (Jennifer) mij alvast op het voorverwarmen van de hottub. En de weergoden zijn ons goedgezind vanavond, want we krijgen er nog een zalige sunset bovenop. Dit is helemaal waarvoor we gekomen zijn: een romantische getaway! (Al overwegen we ook al om dit tiny house te boeken voor onze volgende workation – wat denk je?). Met het geluid van de kabbelende Kleine Gete op de achtergrond vallen we die avond in slaap. Om de volgende ochtend te ontwaken met uitzicht op de bomen en het vrolijke getjilp van de vogels. Heerlijk om naar te luisteren!

Sunset apero bij de BBQ.
Sunset apero bij de BBQ.
Deze zalige dag afsluiten in de hottub aan onze tiny house.
Deze zalige dag afsluiten in de hottub aan onze tiny house.
Uitzicht vanuit ons bed in de ochtend.
Uitzicht vanuit ons bed in de ochtend.

Doen op en rond het domein

Bij Kasteelhoeve Wange heb je keuze uit tal van outdoor activiteiten om nog meer één te zijn met de natuur. Volg bv. een boeiende workshop rond de Wim Hof-ademhalingsmethode. Werk aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens een coachingsessie met de paarden. Verken het domein op eigen houtje via het wilgenpad dat volledig rond de site loopt. Of neem een frisse duik in de natuurlijke zwemvijver. Voor het volledige aanbod workshops en activiteiten (zowel voor particulieren en bedrijven, als individueel of in groep) neem je best een kijkje op de website of contacteer je Kasteelhoeve Wange.

Ontdek jouw leiderschapstype tijdens een coachingsessie van Philip met paarden als een spiegel voor jezelf.
Leer alles over duurzaam en impactvol leiderschap tijdens een coachingsessie van Philip. De spiegeltechniek met paarden doet je blik verruimen.
De natuurlijke zwemvijver als thuis voor heel wat fauna en flora.
De natuurlijke zwemvijver als thuis voor heel wat fauna en flora.

Ook in de omgeving valt er van alles te beleven! Ga op verkenning in Het Vinne: een rustig natuurgebied met het grootste binnenmeer van Vlaanderen en knappe houten wandelpaden over het water. Of trek richting Brouwerij Wilderen voor een frisse Wilderen Goud (onze personal favorite!). En alsof dat nog niet genoeg is, kan je ook zalig fietsen en wandelen in de buurt. Want de kasteelhoeve ligt in het prachtige, glooiende Hageland op de grens met Haspengouw. En er vertrekken verschillende wandelingen en fietstochten aan het domein.

Van packraften tot bushcraften

Naast het tiny house zijn er in de kasteelhoeve nog 16 kamers. Dus als je met een (kleine) groep op het domein verblijft, kan je ook kiezen om te gaan packraften (i.s.m. MyEscape). Actie en avontuur verzekerd: dat kunnen we beamen! Met de kasteelhoeve op de achtergrond vertrekken we voor een tocht van 7 km op de Kleine Gete. Waarom de naam ‘packraft’? Omdat de opblaasbootjes na de lunch weer worden ingepakt en meegenomen door het team van MyEscape. Gevolg: we zetten de terugtocht te voet in. Onderweg plukt gids Jens allerlei brandnetels, margrietjes en paardenbloemen. Niet zomaar, nee! We krijgen er als slotstuk nog een initiatie bushcrafting bovenop. Het resultaat van onze queeste? Verrassend lekkere brandnetelsoep. (En of die gesmaakt heeft!)

Packrafting op de Kleine Gete
Packrafting met MyEscape op de Kleine Gete.
Hike langs de oevers van de Kleine Gete terug naar de Kasteelhoeve.
Langs de oevers van de Kleine Gete te voet terug naar de Kasteelhoeve.
Bushcraften initiatie met brandnetelsoep als afsluiter.
Bushcrafting initiatie met brandnetelsoep als afsluiter.

Conclusie van ons verblijf in dit tiny house? Getest en goedgekeurd! Ook zin gekregen in een verblijf? Boek hier jouw avontuurlijke en romantische getaway of workation. Tip: ga zeker voor de optie ‘met volle ijskast’ om te proeven van al het lekkers dat de kasteelhoeve te bieden heeft.

 

Have fun!

 

Tiny House met hottub