Wandelwonder Voeren
Wandelwonder Voeren

Wandelwonder Voeren

Ben je een fervente wandelaar of toe aan wat onthaasten? Trek dan samen met ons je wandelschoenen aan voor een weekendje wandelen in Voeren! 

Panoramawandeling Voeren
Panoramawandeling Voeren

Waar ligt Voeren?

Wanneer je Voeren invoert in je GPS zal je al snel merken dat de ligging eerder speciaal is. Het lijkt in Wallonië te liggen, maar vergis je niet! Voeren is wel degelijk Vlaams, meer zelfs: Limburgs! Tussen Maastricht en Luik vind je dit kleine stukje natuurwonder. Door zijn unieke ligging is het er ook aanzienlijk heuvelachtig. Een combinatie tussen Nederlands Limburg, Haspengouw en de lage Ardennen. Smeer die kuiten dus maar in!

Onze keuze voor Voeren

Als trotse Limburgers vinden we het uiteraard erg belangrijk om zoveel mogelijk van onze provincie te ontdekken. Voeren is door haar ligging eerder een buitenbeentje. Daarnaast staat Voeren bekend als een waar wandelparadijs. Meer dan genoeg redenen om een weekendje wandelen in Voeren te boeken. Met “de bronnenwandeling” vind je er namelijk de mooiste wandeling van Vlaanderen, verkozen door de kijker van Vlaanderen Vakantieland.

Gezelligheid troef in ons ‘Bakkershuisje’

Als uitvalsbasis voor onze wandelingen kozen we voor ‘Hoeve de Witte Gans‘. Een charmante hoeve met enkele sfeervolle vakantiewoningen. Wij kozen voor het knusse Bakkershuisje. Een smalle vakantiewoning met onderaan nog de traditionele bakkersoven pal in het midden van onze woonkamer. Met de wenteltrap trekken we naar de bovenste verdieping waar we naast een gigantische inloopdouche een super romantische bedstee vinden! Verstopt achter 2 klapdeurtjes kruip je letterlijk het cosy bed in. Geen betere plek om de volgende ochtend het uitgebreide ontbijt te verorberen. Smakelijk!

Wanneer je een romantisch weekendje wandelen in Voeren wil uitbreiden met wat warme gezelligheid, kies dan zeker voor de uitbreiding met hot tub! Je kapt zelf het hout op de binnenplaats van de hoeve en stookt de hot tub tot een aangename temperatuur. Stel je voor, na een dagje wandelen heerlijk onderuitzakken in een warme hot tub onder een heldere sterrenhemel!

Vergeet zeker je wandelschoenen niet!

Zoals we daarnet al zeiden is Voeren een waar wandelparadijs. Met hun unieke knooppuntensysteem stel je zelf je eigen wandelroutes samen. Daarnaast zijn er enkele voorgeselecteerde routes. Wij kozen voor “de bronnenwandeling” en “de panoramawandeling“. Beiden geven je tal van knappe uitzichten. De bronnenwandeling heeft het unieke dat je letterlijk het water ziet opborrelen uit het wandelpad. Onze favoriet was in mei echter met voorsprong “de panoramawandeling”. De talrijke vergezichten en mooie groenschakkeringen die Voeren krijgt in de maand mei, hebben ons heel de wandeling van het ene wauw-moment in het andere doen belanden.

Kortom: Voeren, een echte aanrader voor een weekendje ontstressen in een waar wandelparadijs.

www.voerstreek.be | www.visitlimburg.be | www.vlaanderenvakantieland.be