Route 66, de ultieme USA roadtrip
Route 66, de ultieme USA roadtrip

Route 66, de ultieme USA roadtrip

Route 66, of zoals de Amerikanen deze legendarische weg noemen “The Mother Road”. Een nostalgisch stukje roadtrip dat niet mag ontbreken tijdens je rondreis in het westen van Amerika. Wij reden het stuk tussen Amboy (California) en Williams (Arizona).

Route 66

3.940 km aan Amerikaanse geschiedenis van Chicago tot op de Santa Monica Pier. Het was deze Route 66 die pakweg 100 jaar geleden heel wat Amerikanen de weg toonde van het industriële oosten naar een idealistische leventje in een Californische buitenwijk. Er ontstonden heel wat levendige dorpjes langs deze ‘Main Street of America’. Dorpjes die vandaag echte ghost towns zijn. De originele Route 66 heeft niet langer de grandeur van haar topjaren. Heel wat stukken zijn vervangen door moderne snelwegen, maar op de zeldzame delen ‘Historic Route 66’ voel je nog steeds die oude vibe.

Tijdens onze USA roadtrip maken wij de omgekeerde beweging en trekken we van de Westkust het binnenland in. Na onze unieke overnachting in een vintage caravan nabij Joshua Tree gooien we de tank van onze gehuurde SUV nog eens vol en trekken we richting Amboy. Hier start een dagje cruisen over de historische Route 66.

[columns] [span8]

Amboy, ons Route 66 startpunt

Pal in de bloedhete Mojave woestijn ligt een klein dorpje met slechts enkele verlaten gebouwen en een benzinestation: Roy’s. Ooit was dit een van de meest succesvolle tussenstops van The Mother Road in California. Sinds enkele jaren kan je er terug tanken, maar de rest van het dorpje is verlaten. Het originele bord van Roy’s maakt deze stopplek het meest de moeite waard. Ook vind je op de weg enkele logo’s van Route 66 die heel wat toeristen doen stoppen voor een beeld dat niet mag ontbreken in je USA roadtrip fotoalbum. Of beter gezegd: “… je Instagramaccount.”

[/span8][span4]

Roy's in Amboy

[/span4][/columns]

Kingman en het langste stukje Historic Route 66

Vanuit California rijden we via een moderne snelweg de grens over naar Arizona. Hier werpen we voor het eerst tijdens onze rondreis een blik op de machtige Colorado Rivier. Vanaf de grens heb je de mogelijkheid om in Topock de snelweg te verlaten en te starten aan het langste stuk Historic Route 66 dat nog bestaat. Via een bergweg passeer je o.a. een oud mijnstadje Oatman waar je nog echte western gunfights te zien krijgt. Door de beperkte tijd rijden wij nog een stukje verder over de snelweg richting Kingman.

Dit stadje noemt zichzelf het kloppend hart van Arizona’s Route 66. Met een museum volledig gewijd aan The Mother Road krijg je een goed zicht op het verleden. Wij genieten vooral van de Old School diner tegenover het Visitor Center: Mr D’z Diner. Meer filmset dan dit wordt het niet! En wat kan je beter eten op een zweterige dag dan een authentieke Amerikaanse Sundae Ice Cream. Met de fluo rode Cherry on top, uiteraard!

Souvenirs en sfeervolle foto’s scoren

Als je graag een aandenken hebt aan jouw tocht over deze legendarische weg, dan zijn er enkele plekken in Arizona die je niet mag overslaan. Vanuit Kingman rij je niet terug de snelweg op, maar volg je het langste stuk Historic Route 66 richting Hackberry. Hier spot je naast de weg een oude service station die is omgetoverd tot een klein museum aan attributen. Rondkijken is gratis en zeker de moeite!

[columns] [span6]

Hackberry General Store - Route 66

[/span6][span6]

Hackberry General Store - Route 66

[/span6][/columns]

Aan het einde van dit stuk Route 66 rij je door Seligman, een dorpje dat de geschiedenis van de gloriejaren nog steeds uitstraalt. Een van de toppers hier is Angel’s Barbershop en Delgadillo’s Gift Shop.

Ons Route 66 avontuur eindigt in Williams

Het eindstation van onze Route 66 roadtrip is Williams. Een stadje naast de snelweg aan de afrit voor Grand Canyon National Park. Deze stad is dankzij zijn ligging veruit het meest levendige van alle steden die we vandaag passeren. De gebouwen en diners ademen nog steeds de sfeer van vroeger, maar met heel wat meer ambiance. De dag eindigen, doen we uiteraard met onze voetjes onder tafel. Station 66 Italian Bistro is de place to be voor lekker pizza’s uit de houtoven. Maar wij kiezen voor een echte Amerikaanse classic: Mac ‘n Cheese. Smakelijk!


Onze praktische tips

1. Zo vind je de balans tussen genieten en veel zien

Plan je route over de Route 66 vooraf goed uit. Onderschat de afstand niet en wees realistisch in wat er allemaal op 1 dag haalbaar is.

2. Zo scoor je een authentieke lunch

Kingsman is vrij centraal gelegen tijdens deze dagtrip. Mr D’z Diner is dan ook de plek bij uitstek voor een lunch. Keuze uit burgers & fries, maar ook authentieke sundaes en milkshakes.

3. Zo val je niet zonder benzine

Sommige stukken van je rit zijn erg afgelegen. De oude service stations zijn niet per se nog actief. Check daarom steeds je benzinemeter wanneer je een stadje verlaat.

4. Zo ben je gerust onderweg

Het huren van een wagen op vakantie schrikt sommige Vlamingen en Nederlanders nogal eens af. Daarom is het belangrijk dat je met een gerust hart op pad kan. Wij zweren daarom steevast bij een huurauto van Sunny Cars. Alle verzekeringen zijn inbegrepen en 24/7 Nederlandstalige service.

Met een huurauto zie je meer