Page Arizona: 4 dingen die je moet gedaan hebben
Page Arizona: 4 dingen die je moet gedaan hebben

Page Arizona: 4 dingen die je moet gedaan hebben

Page Arizona, de perfecte uitvalsbasis voor twee dagen chillen en genieten van de nabijgelegen natuurpracht. Absoluut een van de hoogtepunten van onze reis. Zeker een aanrader! Wij nemen je mee tijdens onze 48 uur in dit Navajo-stadje tegen de grens met Utah.

Zonsondergang Horseshoe Bend Page Arizona

Zonsondergang bij Horseshoe Bend

Na een stevige wandeling in de Grand Canyon zetten we onze roadtrip moe, maar voldaan verder. Het is al laat in de namiddag wanneer we Page Arizona binnenrijden. We moeten ons wat haasten, want we willen dolgraag de zonsondergang meepikken aan Horseshoe Bend. Een prachtige hoefijzervormige bocht in de Colorado Rivier.

[columns] [span6]

Romantische zonsondergang Page Arizona

[/span6][span6]

Zonsondergang Horseshoe Bend Page Arizona

[/span6][/columns]

Vanaf de parking ($10) langs de weg wandelen we nog een kleine kilometer tot aan Horseshoe Bend Overlook. Van daaruit heb je een magnifiek zicht over de kloof. Natuurlijk zijn we niet de enigen met dit lumineuze idee. Verwacht je dan ook aan wat volk … Maar als je een goed plekje uitzoekt weg van de menigte, is het echt de moeite! Tip: neem twee Corona’s mee en toast met wat geluk op een machtige zonsondergang. Gewoon top! 

Overnachten in ons tiny house in Page

Maar de leukste verrassing van de dag moet misschien nog komen … We stappen terug in de wagen en stellen het gps-adres van ons logies in. Een tiny house. Zo ‘tiny’ dat we het in het donker niet meteen kunnen vinden, woops! Maar zodra we de voordeur van ons poppenhuis binnenstappen, blijkt het alle moeite waard. 

Misschien is het omdat ikzelf een klein persoon ben, maar dit huisje is een echte aanrader. Het heeft alles! Een ultrazacht bed, een knus keukentje, een compacte badkamer en zelfs een wasmachine. De gastvrouw heeft ook overal aan gedacht. Van een extra tandenborstel tot ‘female products’ (sorry boys!) en een tv met Netflix boven je bed. Absoluut geschikt als uitvalsbasis voor wat uitstapjes in Page Arizona. Niet alleen gezellig, maar ook goedkoper dan veel hotels die wij in de buurt vonden!

Met een bootje door Navajo Canyon

Huurboot Lake Powell Page Arizona

De volgende dag rijden we vanuit onze tiny house richting Lake Powell. Dit grote stuwmeer maakt deel uit van de Glen Canyon National Recreation Area in Page Arizona. We hebben wat minder fut vandaag en willen dus vooral een dagje chillen aan het water. Op welke manier dat weten we nog niet precies … Na een uitgebreid ontbijt in bed – zelf samengesteld met koffiekoeken en vers fruit uit de supermarkt – zijn we klaar om op pad te gaan. 

We trekken met een handdoek en zwemgerief op zak op goed geluk naar Antelope Point Marina. Waar we nog kunnen kiezen uit een kajak, jetski of deck boat. Wij gaan voor het bootje! Nog nooit gedaan, maar dat is blijkbaar geen probleem. Na een stoomcursus varen, zetten we – toch nog wat voorzichtig – koers richting Navajo Canyon. Maar na ongeveer een half uur zijn we er helemaal mee weg. 

Ons beste spontane idee deze reis! Het is niet goedkoop ($76 / uur + brandstof), maar wel echt zaaaalig. En hé, het is vakantie … Voor een halve dag zijn wij all-in ongeveer 300 euro kwijt. Nog een leuke tip: bij het verlaten van de haven zien we ook een paar toffe woonboten dobberen. Vooral geschikt om te boeken met vriendengroepen of grote families voor een paar dagen op het meer. Dus zeker iets om te onthouden voor de toekomst! 

Boottocht Page
[columns] [span6]

Navajo Canyon Page Canyon

[/span6][span6]

Lake Powell

[/span6][/columns]
Lake Powell boat trip Page Arizona

Privétour in Secret Canyon: Antelope Canyon, maar dan voor jou alleen

Onze laatste dag in Page Arizona is opnieuw veelbelovend. Natuurlijk hadden we graag de bekende Antelope Canyons gezien, maar die zijn veel te toeristisch. Dus wij vonden iets beters! De minder bekende en daarom rustigere Secret Canyon, ook wel Horseshoe Bend Slot Canyon. Deze canyon is alleen te bezoeken via een online te reserveren tour in kleine groep. 

Onze gids – een echte lokale Navajo – trakteert ons eerst op een bumpy ride met de jeep over het terrein van hem en zijn familie. Hij vertelt ons dat hij als kind vaak verstoppertje kwam spelen in deze slot canyon. En geeft ons er nog een spontaan panfluitconcertje bovenop (kippenvelmoment). De perfecte afsluiter van onze 48 uur in Page Arizona!

[columns] [span4]

Horseshoe Bend Slot Canyon Page Arizona

[/span4][span4]

Secret Slot Canyon

[/span4][span4]

Private tour slot canyon

[/span4][/columns]


Onze praktische tips

1. Zo vermijd je de toeristenmassa bij Antelope Canyon

Wil je niet in de rij staan bij Antelope Canyon? Kies dan voor een privétour met max 10 à 15 personen naar de Horseshoe Bend Slot Canyon. Het is iets prijziger ($95 pp), maar je kan wel een uur in alle vrijheid genieten van deze prachtige slot canyon, die door de intieme ervaring zeker even mooi is!

2. Zo vergis je je niet van tijdzone aan Lake Powell

Laat je niet vangen door de verschillende tijdzones tijdens je bezoek aan Lake Powell. Page Arizona ligt net tegen de grens met Utah, waar het één uur later is. Dus breng je boot of kajak zeker niet te vroeg terug als je afgaat op het uur op je smartphone en neem best een horloge mee!

3. Zo bespaar je tijd en geld aan (uit)eten in Page Arizona

Wij kochten bijvoorbeeld zelf ontbijt en lunch in de lokale supermarkt. En ‘s avonds kan je terecht bij een van de vele fastfood ketens voor een snelle hap of take-away.