Joshua Tree verkennen vanuit een vintage caravan
Joshua Tree verkennen vanuit een vintage caravan

Joshua Tree verkennen vanuit een vintage caravan

“Zoek de flamingo”, zegt de routebeschrijving … En jawel, pal in de woestijn vinden wij onze CHIQUITA ON FLAMINGO! De flamboyante naam van onze flamboyante vintage caravan in Joshua Tree. Met zijn typerende cactusbomen – Joshua Trees – en ligging nabij LA (onze eerste stop), een razend populair Nationaal Park (NP). Minder geschikt voor lange wandelingen, omdat het middenin de bloedhete woestijn ligt. Maar ideaal voor korte hikes vanaf trailheads, als je voldoende water meeneemt. Ook wij cruisen een namiddagje met onze huurwagen op Park Boulevard, de centrale weg door Joshua Tree NP.

Glamping in Joshua Tree

Stevige BBQ-lunch op een Western filmset

Maar voor wij zelf gaan bakken en braden in de zon, stoppen we eerst nog even bij Pappy & Hariett’s. Op het menu? Een stevige en super lekkere American style BBQ lunch. Pulled pork sandwiches met de beste home made lemonade ooooit! De setting? Een gezellige saloon in een klein stadje in de woestijn: Pioneertown. Vroeger nog gebruikt als filmset voor Western Movies.

[columns] [span4]

Pappy & Harriet's

[/span4][span8]

Pioneertown

[/span8][/columns]

Een korte detour meer dan waard! Helaas kunnen we niet blijven voor de open-mic night … Waar je soms zelfs bekende artiesten kan spotten! Over de jaren heen kwamen Ke$ha, Paul McCartney, Queens of the Stone Age en Arctic Monkeys er al optreden. Maar meestal geniet je er van lokaal talent.

Cruisen door Joshua Tree National Park

Na de lunch rijden we Joshua Tree NP binnen via de West Entrance. Bezoek je meerdere nationale parken tijdens je roadtrip? Koop dan net als wij een Annual Park Pass ($80 / vierpersoonswagen) aan de ingang om inkomkosten te besparen. Daarmee mag je alle Nationale Parken ongelimiteerd binnen! Vaak krijg je al een plattegrondje bij het binnenrijden. Handig, maar goed om weten is dat ieder park ook een Visitor Center heeft. Je kan er terecht bij ervaren rangers voor advies en extra uitleg.

Joshua Tree National Park

Door de hitte – en vooral omdat we méga hard verbrand zijn, dikke foei! – bewonderen wij de rotsblokken en cactusbomen vandaag vooral vanuit de auto. Hier en daar stappen we uit om kort op verkenning te gaan. Maar er is ook keuze genoeg aan leuke wandellussen in Joshua Tree. Houd het tijdens de hete zomermaanden best bij 1 à 2 km max. Langere afstanden raden we je niet echt aan. Wij volgen de Park Boulevard tot aan de bekende Skull Rock, in de vorm van een doodshoofd. Mooi om te zien, maar je bent er niet alleen! Tourist trap? Misschien een beetje … Eerlijk gezegd zijn er genoeg andere rotsen die minstens even mooi zijn.

[columns] [span8]

Autotrip door Joshua Tree

[/span8][span4]

Wandelen tussen de Joshua Trees

[/span4][/columns]

Schorpioen spotten, te land en in de lucht

We verlaten Joshua Tree NP weer via de West ingang en tuffen – of liever puffen – verder door de woestijn. Even verderop staat onze zilveren caravan al te blinken in de avondzon. Hoog tijd om de BBQ aan te steken! Genieten van wat gegrilde kip en groentjes van bij de Walmart in de buurt. Want dat smaakt toch ook wel tussen alle fast food door.

 

En dan volgt ons favoriete tijdstip van de dag: sunset. Ideaal om mee te pikken vanuit onze knusse hangmat. Just the two of us. En god weet hoeveel spinnen, schorpioenen, ratelslangen … Maar daar denken we even niet bij na! Gelukkig zien wij alleen kleine hagedissen en kangeroemuizen. En nog een dik uur later – het grootste voordeel van slapen in de woestijn – ook een prachtige sterrenhemel. De mooiste die we ooit hebben gezien! Helaas krijgen we deze natuurpracht nog niet vastgelegd op camera, maar oefening baart kunst. Dus houd zeker onze volgende blogberichten in de gaten.

[hr]

Onze praktische tips

1. Zo overnacht je MET KORTING in deze vette vintage caravan

Een echte kortingscode hebben we niet. Maar als je de eigenaars op Airbnb een bericht stuurt waarin je zegt dat je op aanraden van The Binge Travelers wil boeken, kan je verwijzen naar een 10% discount. Doe dit dus VOOR je effectief boekt!

2. Zo krijg je het mooiste zicht over Joshua Tree NP

Neem de west-ingang, in plaats van de oost-ingang, en volg de Park Boulevard tot aan Skull Rock om op korte tijd het mooiste zicht over het park te krijgen.

3. Zo bespaar je inkom in de Nationale Parken

In ieder nationaal park betaal je al snel $35 inkom per (vierpersoons)wagen. Bezoek je tijdens je roadtrip dus 3 of meer parken, dan ben je beter af met een jaarpas van $80.

4. Zo geniet je optimaal van de sterrenpracht in Joshua Tree

Het mag overdag dan snikheet zijn in de woestijn. Maar ook in de zomermaanden koelt het ’s avonds wel flink af! Een lange broek en dikke trui of jas zijn dus geen overbodige luxe als je wilt genieten van de prachtige sterrenhemel.