Los Angeles in 24u: chillen in Venice en Santa Monica
Los Angeles in 24u: chillen in Venice en Santa Monica

Los Angeles in 24u: chillen in Venice en Santa Monica

City of Angeles, de start en het einde van onze drieweekse roadtrip door Zuidwest USA. Wij begonnen onze reis met een rustig dagje aan enkele van de stranden van Los Angeles: Venice en Santa Monica. Ideaal om te bekomen van de lange vlucht!

Venice Boardwalk fietstocht in Los Angeles, California
Huur enkele hippe beach bikes voor een heerlijk fietstochtje langs de stranden van Venice en Santa Monica.

De dag starten we met een goed ontbijt / lunch. 🙂 We waren namelijk niet de meest vroege vogels vandaag. Na wat opzoekwerk stoten we op een gezellig ingericht zaken tegenover het bekende ‘Venice Sign’: Great White. Een echte aanrader voor een heerlijke bowl met scrambled eggs, avocado en pesto, topped met gerookte zalm. Top combi! Ze hebben ook heel wat gerechten met de nodige aandacht voor gezonde ingrediënten. Maar je kan deze uiteraard uitbreiden met bacon indien gewenst. Hé, het blijft Amerika he jongens…

Hipster biken in Los Angeles

Met de nodige energie in onze benen trekken we richting de bekende Venice Boardwalk om 2 hippe beach cruisers te huren. Tussen het strand en de palmbomen ligt er een mooi kronkelend fietspad dat Venice met Santa Monica verbindt. Een knappe manier om op 1 dag de beide steden te combineren. Voor een hele dag betaalden we ongeveer € 45 voor 2 fietsen. Echt een aanrader! Check zeker onze tip onderaan.

[columns] [span4]

Venice Boardwalk fietstocht, Los Angeles

[/span4][span4]

Santa Monica Beach, Los Angeles

[/span4][span4]

Venice Boardwalk fietstocht, Los Angeles

[/span4][/columns]

Santa Monica Pier: vooral schoon van ver

Aangekomen in Santa Monica kan je niet naast de Santa Monica Pier kijken. Misschien wel een van de bekendste piers van de States. Niet per se omwille van het uitzicht – toegegeven, het is niet bepaald de mooiste in zijn soort – maar wel eentje met een lang verleden. De Pier is het absolute eindpunt van de legendarische Route 66. The Mother Road eindigt letterlijk op het puntje van de Santa Monica Pier, pal in de Pacific Ocean. 

Verder heeft de pier een vaste kermis waar je kids zich ongetwijfeld rot amuseren. Overdag zijn het vooral de total weirdos van straatartiesten die leven in de brouwerij brengen. Van mentalisten tot een grijze rakker van 60 die in een fluo onderbroek zijn beste MC skills door zijn micro jaagt. Maar echt genieten van de Santa Monica Pier doe je bij valavond. Rustig met zijn tweetjes wat verderop op het strand, uitkijkend op de vele flikkerende lichtjes die de prachtige Californische zonsondergang een extra dimensie geeft.

Een typische Los Angeles zonsondergang aan de Santa Monica Pier

The muscles from … Los Angeles!

Maar voor we zover zijn trekken we op onze hipster bikes terug richting Venice. Naast de pier, op je weg terug naar Venice, passeer je een outdoor fitnessclub: Muscle Beach. Het stukje strand bij uitstek waar het draait om gezien worden. De stevige boys van Santa Monica en omstreken komen hier hun krachten tentoonspreiden. Naar het schijnt was dit de vaste trainingsplek van Jean-Claude – aka ‘The Muscles from Brussels’ – Van Damme in zijn beginjaren. Vandaag zorgen vooral de acrobaten aan de ringen of elastische koorden voor de nodige animatie. We zetten onze fietstocht verder langs de palmbomen terug richting Venice.

Venetië, maar dan net even anders

Venice. Er is een reden waarom dit deel van Los Angeles zo genoemd werd: de kanaaltjes! Je snapt zeker de vergelijking, maar het grote voordeel… het is anders. Geen horden toeristen of aandringende obers die je een restaurant binnen sleuren. Neen, gewoon een mooi wijkje met knappe huizen, pittoreske bruggetjes, palmbomen en rust. Denk eraan, de kanalen zijn enkel toegankelijk te voet of met de fiets (aan de hand). 

[columns] [span6]

Venice Canals, Los Angeles

[/span6][span6]

Venice Canals, Los Angeles

[/span6][/columns]

Voordat we onze huurfietsen terug inleveren passeren we nog even langs het Venice Sign. Zonder twijfel het beeld dat iedereen zich spontaan voorstelt wanneer men aan Venice denkt. Nog een leuke plek om zeker uit te checken is het skatepark op het strand. Ook als je – net als wij – geen bal kent van skaten, is dit zeker een stopje waard.

Venice Sign in Los Angeles

A slice of cheese, please!

De dag afsluiten doen we terug in Santa Monica. Zoals reeds eerder gezegd genieten we van een typische californische zonsondergang. Niet vanop de drukke pier, maar rustig vanop het strand met de pier als schouwspel in de verte. 

Santa Monica heeft ontzettend veel goede eetgelegenheden. Tal van goede restaurants en een ruime keuze aan verschillende keukens en culturen. Na een dagje zon, zand en zonnecrème voelen we ons niet bepaald in de mood voor iets fancy. Na een korte wandeling stoten we op een kleine pizzeria met slechts enkele tafeltjes, maar vooral een heerlijke geur van verse pizza’s. Joe’s Pizza is een perfecte combi tussen een snelle hap, chille sfeer en echte authentieke New York Style pizza’s.

Een dagje stranden in Los Angeles, een aanrader?

Venice en Santa Monica zijn zeker een aanrader om op 1 dag te combineren. Naar onze mening de leukste plekken in Los Angeles. Kom je vooral naar de Verenigde Staten voor een roadtrip langs de nationale parken en ben je net als ons geen stadsmens? Dan is dit veruit de meest aangename plek die je zal vinden in Los Angeles (en mogelijk ook Malibu op een rustige dag).

[hr]

Onze praktische tips

1. Verplaats je met Uber of Lyft

Los Angeles is veel groter dan je denkt wanneer je de stad op een kaart bekijkt. Het verkeer is echt een drama, parkeren al evenzeer. Logeer je in een hotel of AirBnB met wifi, dan kan je jouw rit reserveren en concrete afspraken maken met de chauffeur. Je hebt vervolgens geen internet meer nodig, de rit wordt nadien bij je volgende internetconnectie gevalideerd. Vaak is een rit ook goedkoper dan de parkeerkosten. 

2. Check vooraf groupon e.a.

Er zijn in Venice heel wat mogelijkheden om fietsen te huren. Check vooraf even Groupon en gelijkaardige websites. Vaak staan heel wat activiteiten met een aanbieding op deze coupon-website, ook de fietsverhuurders. Dit kan je al snel aanzienlijk wat dollars besparen.

3. Los Angeles on a budget

Zowel hotel als eten, drinken en activiteiten kosten aanzienlijk meer dan tijdens de rest van je USA roadtrip. Neem dan een hotel wat verder weg, zoals bv. Culver City. Check vooraf welke stadsdelen wat goedkoper zijn en probeer er een hotelletje of AirBnB te scoren!

4. Geen stadsmens? Start meteen je roadtrip!

Veel mensen zakken af naar Zuidwest USA voor een vette roadtrip door de vele prachtige nationale parken. Vaak zijn dit niet per se stadsmensen, iets wat wij volledig begrijpen! 😉 In dat geval kunnen we adviseren om gewoon meteen door te rijden met je Sunny Cars huurwagen naar de eerste stop van je roadtrip.