Berlijn: 5 niet te missen plekjes tijdens je citytrip

with Geen reacties

1. Het Holocaustmonument 

Holocaust Monument in Berlijn

Misschien wel de meest impressionante plek tijdens ons weekend Berlijn. Enerzijds omwille van de 2.600 massieve blokken, anderzijds door het gevoel dat dit monument bij je oproept. De kunstenaar is erin geslaagd een installatie neer te zetten die een zeker gevoel van inwendige onrust opwekt. Een simulatie van wat de Joden jarenlang in Nazi-Duitsland hebben ervaren. Absoluut een ervaring om even stil van te worden …

 Cora-Berliner-Straße 1, 10117 Berlin
www.stiftung-denkmal.de

2. Neerkijken op Berlijn: de koepel van de Reichstag 

Reichstag Berlijn

In dit parlementsgebouw kan je helemaal tot boven in gaan en genieten van een panoramisch uitzicht. Een beetje ironisch om deze plek op te nemen in onze lijst met ‘niet te missen’, aangezien we het zelf hebben gemist … Oeps! Een echte beginnersfout om niet vooraf een timeslot te reserveren op de website. Een bezoek is gratis, je moet gewoon even vooraf registreren. Eén tip: doe dat! Het idee: “Er zal nog wel plaats zijn, we reserveren dat daar wel.” – was onze grootste fail van het weekend.

 Platz der Republik 1, 11011 Berlin
 www.bundestag.de

3. Het Marie-Elisabeth-Lüders-Haus in Berlijn

 

Gelegen in het Regierungsviertel – aan de oever van de Spree – vind je het Marie-Elisabeth-Lüders-Haus. Het architecturale pareltje is een van de belangrijkste overheidsgebouwen van Berlijn. Binnen vind je onder andere de parlementsbibliotheek, archieven en registers. Wij vonden het simpelweg een van de vetste gebouwen langs de Spree! Een topspot voor een topshot.

 Adele-Schreiber-Krieger-Straße 1, 10117 Berlin
 www.bundestag.de

4. Brunchen bij ‘House of Small Wonder Berlijn’ 

 

Een van de meest populaire brunch- en fotolocaties in Berlijn. Reserveren kan niet, dus bereid je erop voor dat je even moet wachten op een tafeltje. Maar dat doe je wel in een echte urban jungle vol planten en met een mysterieuze wenteltrap, die niet meer weg te denken is van Instagram. Wij kozen voor de brunchformule, waarbij je vier gerechten van de kaart mag kiezen. Een aanrader!

 Johannisstraße 20, 10117 Berlin
 www.houseofsmallwonder.de

5. Duitse keuken met een Aziatisch kantje

 

Iets voorbij de Alexanderplatz richting het oosten vind je, goed verstopt achter een grote poort, een oude brouwerij. Het pand werd ingericht door Tim Raue, een Duitse sterrenchef die meerdere restaurants in Berlijn uitbaat. La Soupe Populaire Canteen is zijn bistroconcept – op Bib Gourmand niveau – waarbij typisch Duitse gerechten of ingrediënten gemixt worden met Aziatische invloeden. Heerlijk! Naast de bistro vind je er ook een cocktailbar met chille old school zetels. Wil je helemaal lose gehn dan kan je kiezen voor de Chef’s table en plaatsnemen in de keuken.

 Prenzlauer Allee 242, 10405 Berlin
 www.lasoupepopulaire.de

Extra tip voor de roadtrip- en autofreaks 

Je kan Berlijn ook verkennen met de wagen. En niet zomaar eentje: een authentieke Trabant! Bij Trabi-world boek je een begeleide rondrit van 1u15 of langer, waarbij je zelf achter het stuur kruipt van een Trabant (met keuze uit meer dan 100 stijlen en kleuren) en achter een gids aanrijdt. Wegens tijdgebrek zijn wij er helaas niet aan toegekomen. 

TrabiWorld Trabant Safari Berlijn
© TrabiWorld Berlijn
 Zimmerstraße 97, 10117 Berlin
www.trabi-safari.de