Berlijn: 5 niet te missen plekjes tijdens je citytrip
Berlijn: 5 niet te missen plekjes tijdens je citytrip

Berlijn: 5 niet te missen plekjes tijdens je citytrip

1. Het Holocaustmonument 

Holocaust Monument in Berlijn

Misschien wel de meest impressionante plek tijdens ons weekend Berlijn. Enerzijds omwille van de 2.600 massieve blokken, anderzijds door het gevoel dat dit monument bij je oproept. De kunstenaar is erin geslaagd een installatie neer te zetten die een zeker gevoel van inwendige onrust opwekt. Een simulatie van wat de Joden jarenlang in Nazi-Duitsland hebben ervaren. Absoluut een ervaring om even stil van te worden …

[icon icon=icon-map-marker size=14px color=#000] Cora-Berliner-Straße 1, 10117 Berlin
[icon icon=icon-external-link size=14px color=#000] www.stiftung-denkmal.de

2. Neerkijken op Berlijn: de koepel van de Reichstag 

Reichstag Berlijn

In dit parlementsgebouw kan je helemaal tot boven in gaan en genieten van een panoramisch uitzicht. Een beetje ironisch om deze plek op te nemen in onze lijst met ‘niet te missen’, aangezien we het zelf hebben gemist … Oeps! Een echte beginnersfout om niet vooraf een timeslot te reserveren op de website. Een bezoek is gratis, je moet gewoon even vooraf registreren. Eén tip: doe dat! Het idee: “Er zal nog wel plaats zijn, we reserveren dat daar wel.” – was onze grootste fail van het weekend.

[icon icon=icon-map-marker size=14px color=#000] Platz der Republik 1, 11011 Berlin
[icon icon=icon-external-link size=14px color=#000] www.bundestag.de

3. Het Marie-Elisabeth-Lüders-Haus in Berlijn

[modula id=”2055″]

 

Gelegen in het Regierungsviertel – aan de oever van de Spree – vind je het Marie-Elisabeth-Lüders-Haus. Het architecturale pareltje is een van de belangrijkste overheidsgebouwen van Berlijn. Binnen vind je onder andere de parlementsbibliotheek, archieven en registers. Wij vonden het simpelweg een van de vetste gebouwen langs de Spree! Een topspot voor een topshot.

[icon icon=icon-map-marker size=14px color=#000] Adele-Schreiber-Krieger-Straße 1, 10117 Berlin
[icon icon=icon-external-link size=14px color=#000] www.bundestag.de

4. Brunchen bij ‘House of Small Wonder Berlijn’ 

[modula id=”2059″]

 

Een van de meest populaire brunch- en fotolocaties in Berlijn. Reserveren kan niet, dus bereid je erop voor dat je even moet wachten op een tafeltje. Maar dat doe je wel in een echte urban jungle vol planten en met een mysterieuze wenteltrap, die niet meer weg te denken is van Instagram. Wij kozen voor de brunchformule, waarbij je vier gerechten van de kaart mag kiezen. Een aanrader!

[icon icon=icon-map-marker size=14px color=#000] Johannisstraße 20, 10117 Berlin
[icon icon=icon-external-link size=14px color=#000] www.houseofsmallwonder.de

5. Duitse keuken met een Aziatisch kantje

[modula id=”2064″]

 

Iets voorbij de Alexanderplatz richting het oosten vind je, goed verstopt achter een grote poort, een oude brouwerij. Het pand werd ingericht door Tim Raue, een Duitse sterrenchef die meerdere restaurants in Berlijn uitbaat. La Soupe Populaire Canteen is zijn bistroconcept – op Bib Gourmand niveau – waarbij typisch Duitse gerechten of ingrediënten gemixt worden met Aziatische invloeden. Heerlijk! Naast de bistro vind je er ook een cocktailbar met chille old school zetels. Wil je helemaal lose gehn dan kan je kiezen voor de Chef’s table en plaatsnemen in de keuken.

[icon icon=icon-map-marker size=14px color=#000] Prenzlauer Allee 242, 10405 Berlin
[icon icon=icon-external-link size=14px color=#000] www.lasoupepopulaire.de

Extra tip voor de roadtrip- en autofreaks 

Je kan Berlijn ook verkennen met de wagen. En niet zomaar eentje: een authentieke Trabant! Bij Trabi-world boek je een begeleide rondrit van 1u15 of langer, waarbij je zelf achter het stuur kruipt van een Trabant (met keuze uit meer dan 100 stijlen en kleuren) en achter een gids aanrijdt. Wegens tijdgebrek zijn wij er helaas niet aan toegekomen. 

TrabiWorld Trabant Safari Berlijn
© TrabiWorld Berlijn

[icon icon=icon-map-marker size=14px color=#000] Zimmerstraße 97, 10117 Berlin
[icon icon=icon-external-link size=14px color=#000] www.trabi-safari.de