Living Mellow tijdens ons romantisch weekendje Antwerpen
Living Mellow tijdens ons romantisch weekendje Antwerpen

Living Mellow tijdens ons romantisch weekendje Antwerpen

En of we die lockdown grondig beu zijn… Time for a change of scenery! Daarom trokken wij door weer en wind naar de gezelligste b&b van Antwerpen voor een romantisch weekendje. Mellow is een gloednieuw verblijfconcept in het hippe hart van ‘t Stad. We kwamen het een tijdje geleden tegen op Insta. En ons oog viel toen meteen op het Townhouse, dus dachten we: “Let’s check it out!” – Waarom? Dat kom je allemaal te weten in deze blog!

Mellow Matin - Townhouse Antwerpen

Hello Belgium, Hello Townhouse!

We slaan meteen twee vliegen in één klap. Want onze ‘Hello Belgium Railpass’ (waarmee je nog t.e.m. maart twee keer per maand gratis met de trein reist) was tot nu toe nog onaangeroerd – Oeps! Maar deze keer geen files, geen torenhoge parkeerkosten en geen spekgladde wegen bij min drie graden voor ons. Want wij nemen lekker de trein! En onderweg worden we ook nog eens getrakteerd op een prachtig sneeuwlandschap.

Romantisch weekendje in hartje Antwerpen

Aangekomen in Antwerpen-Centraal. Na een goede kilometer stappen, zwaaien we de deur van ons Townhouse open. We voelen ons hier instant thuis! Zou het iets te maken hebben met het feit dat onze super spontane gastvrouw, Nikki, een uitgeweken fellow-Limburgse is? 😉 In volle coronacrisis besloot ze om het roer volledig om te gooien. Het resultaat? Mellow, een uniek verblijfconcept in hartje Antwerpen. De passie druipt er vanaf! En de limburgse gastvrijheid ook. Geen betere plek om Jenn’s verjaardag te vieren, toch?

[modula id=”2729″]

Treat yourself! (And go local while you’re at it)

We hebben iets te vieren, dus treat yourself! Daarom gingen we zonder aarzelen voor het romantische arrangement met full-blown Valentine diner en brunch. En of het een romantisch weekendje was … én lekker! Het verhaal achter de gerechten deed ze alleen nog maar beter smaken … Want ons menu bestond volledig uit producten van Antwerpse ondernemerskoppels ‘van om den hoek’. 

Op het menu een plankje met kazen van Van Tricht en charcuterie van De Laet & Van Haver die letterlijk smelt in je mond. Als hoofdgerecht koos Nikki voor een vegetarische cannelloni van de Pastaman, een echt begrip op de zaterdagse vreemdelingenmarkt in Antwerpen.

[modula id=”2738″]

Living Mellow is de boodschap

En nog het beste van al? Je hebt hier totaal geen kopzorgen! Een kopje koffie? De cups liggen al klaar. Zin in een vieruurtje? Pak gerust een stuk fruit af! Nog een hongertje of zin in een apero, zeg je? De honesty bar is alvast goed gevuld! Living Mellow is hier duidelijk de boodschap … Nikki heeft voor alles gezorgd! Van de mellowcake bij de koffie tot zelfs Netflix en Monopoly – en dat moet je ons geen twee keer zeggen. 😉 

Een stukje Mellow mee naar huis

We raken ook maar niet uitgekeken op het knappe interieur hier. Koffiekopjes van een lokale keramiste, dekentjes van Alpacahaar, Antwerpse kunst aan de muur, … En gelukkig hoeft dat ook niet! Want het is letterlijk allemaal te koop. Nikki heeft een unieke samenwerking met een aantal lokale interieurshops en kunstenaars. Like it? Buy it! Is een beetje het principe. Dus misschien nemen wij wel iets mee voor in ons nieuwe huis …

AMP Ceramics
De mooie keramiek van AMP Ceramics kan je ook kopen!

Tot nog eens!

Alle gekheid op een stokje, maar qua hospitality experience is dit absoluut een van de beste die we al hebben gehad. En dan bedoelen we niet alleen in eigen land! We hebben heel het weekend precies het gevoel dat we bij vrienden logeren. De Antwerpse flair en de Limburgse gastvrijheid zijn een perfecte combo, zo blijkt! Ongedwongen is hier het codewoord en lokaal de rode draad: van op je bord tot in je bed. 

Wij komen sowieso nog eens terug! Misschien wel met de hele familie (post corona of course), want je kan het Townhouse ook volledig huren als vakantiewoning voor tien personen. En dan is er natuurlijk ook nog Mellow Haspengouw op komst! 🙂

Mellow signature breakfast voor een romantisch weekendje
Mellow signature breakfast

Even praktisch

Naar Mellow

We trokken met de trein naar Antwerpen. Vanuit Antwerpen-Centraal wandel je in een kwartiertje tot aan de voordeur van The Townhouse. 

Waar ligt The Townhouse?

De gezellige B&B / vakantiewoning ligt midden in de driehoek van het historisch centrum / de shoppingwijk Sint-Andries en het hippe Zuid.

Mellow arrangementen

Lekker lang uitslapen met ontbijt op bed? Dat kan! Vergeet zeker niet de “signature breakfast” te reserveren bij je boeking. Wens je net als ons te genieten van een op-en-top romantisch weekendje met een heerlijk lokaal diner? Check dan zeker bij Nikki voor de mogelijkheden. En last but not least heb je nog tal van lekker take-away mogelijkheden. 

Aanraders in de buurt

Naast de vele shopping hotspots om de hoek telt Antwerpen ook tal van culturele parels. Momenteel nog even niet, maar het Museum voor Schone Kunst opent binnenkort opnieuw haar deuren. Volgens onze gastvrouw Nikki is de interactieve tour bij ‘De Koninck City Brewery’ ook echt de moeite. Eentje die we moeten onthouden voor een volgende keer!

Reserveren

Mellow is een gloednieuw verblijfsconcept met zowel The Loft – een prachtig appartement – als The Townhouse waar wij verbleven. The Townhouse kan je zowel boeken als B&B-concept waarbij je een kamer met ontbijt reserveert. Maar je kan ook de hele woning reserveren als vakantiewoning voor 10 personen. Neem zeker eens een kijkje op www.livingmellow.be