Uniek overnachten in Limburg:  Glamping tussen het riet
Uniek overnachten in Limburg: Glamping tussen het riet

Uniek overnachten in Limburg: Glamping tussen het riet

Water geeft ons altijd een mega rustgevend gevoel. Daarom hebben we zonder aarzelen een nachtje geboekt bij de gloednieuwe glamping van Kampeerthuis in Park Ven. Deze groene oase van rust ligt verscholen tussen het riet in het Limburgse Diepenbeek. Voor ons niet ver van huis, maar toch écht even dat ultieme vakantiegevoel. Glampingavontuur, here we come!

Park-Ven Glamping

Chillmodus on

Bij het binnenrijden van Park Ven, worden we meteen overmand door rust. Deze chillmodus laten we de komende 24 uur niet meer los! We laten onze wagen met veel plezier achter en begeven ons te voet naar de grote centrale vijver: het kloppend hart van Park Ven. Daar staat gastvrouw Stefanie ons al enthousiast op te wachten. Ze vergezelt ons naar de glamping, waar we in alle rust kunnen inchecken. In de tent ontdekken we onze idyllische slaapplek voor vannacht én een flesje bubbels. Ideaal om te klinken op een geslaagde start van het weekend!

 

[modula id=”2775″]

 

Fingerfood voor elke vinger

Tegen valavond zoeken we een rustig plekje uit bij de gezellige bar aan de vijver. Maar niet voor we ons hebben gewapend tegen de muggen, want jawel, die zijn er! Gelukkig is hier aan alles gedacht en staat de muggenmelk al klaar in onze glampingtent. De menukaart maakt het ons niet gemakkelijk: nacho’s met pulled pork, krokante visreepjes met verse tartaar, pittige kippenstokjes met gember, … Het heerlijke aanbod aan fingerfood kan je hier niet op één hand tellen. We gaan dus zeker niet met honger naar bed! (Lees: food coma)

Uit de veren met de vogels 

‘s Morgens worden we al vroeg gewekt door het vrolijke gefluit van de vogels. Ook al koelt het ‘s nachts flink af, toch hebben we het helemaal niet koud gehad. Integendeel! De extra dekentjes die in de tent lagen, hebben we al snel van ons afgeschud. En af en toe kwam er zelfs een arm of been boven het donsdeken uit pieken. Ook de muggen waren ‘s nachts gelukkig geen lastpost, dankzij een extra laagje muggenspray. Voor het ontbijt springen we nog even onder douche in de sanitaire wagen vlakbij onze tent. 

Ontbijt aan het water

Na een verkwikkende douche staat Stefanie aan onze tent met een rijkelijk gevulde picknickmand van smaakwinkel KLAAS. Ben je net als ons een sucker voor een uitgebreid ontbijt met lokale streekproducten? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! We zoeken weer een mooi plekje uit aan het water. En genieten met een dampende kop koffie en een zalig ontbijt van onze laatste uren op deze prachtige plek. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

 

[modula id=”2777″]

 


Praktisch 

Is glamping Park Ven iets voor mij? 

Zoek je een idyllische slaapplek in de natuur met lekker eten en drinken binnen handbereik én super gastvrije service? Dan ben je bij glamping Park Ven aan het juiste adres!

Waar vind ik deze oase van rust?

De glamping ligt op het terrein van Park Ven in het Limburgse Diepenbeek. Je kan hier parkeren op de ruime parking van het domein. Kom je met het openbaar vervoer? Het station van Diepenbeek ligt letterlijk om de hoek.

Wat moet ik zeker meenemen?

Leuk gezelschap en weinig bagage! Alles is hier voorzien: handdoeken, extra dekentjes, gezelschapsspelletjes, muggenspray, sfeerlichtjes, stopcontacten, … Je kan je ook in alle rust opfrissen in de sanitaire wagen op de glamping. Dus aan comfort geen gebrek!

Zeker doen in de buurt