Nationale parken jagen in West-Amerika: ROADTRIP!
Nationale parken jagen in West-Amerika: ROADTRIP!

Nationale parken jagen in West-Amerika: ROADTRIP!

Amerika, voor ons beiden heel bijzonder! Voor Jennifer ‘back to the roots’, omdat ze er geboren (maar niet getogen) is. Maar ook voor Jeroen voelt dit een beetje als thuiskomen, omdat hij zijn hart al eerder aan dit land en zijn vele nationale parken verloor. Afgelopen zomer doorkruisten wij de Westkust van de Verenigde Staten tijdens een onvergetelijke USA roadtrip. Drie weken rondtoeren op de eindeloze wegen van West-Amerika. Het is misschien wel de roadtrip die het meest tot de verbeelding spreekt. Benieuwd welke nationale parken wij bezochten? Stap achterin onze American SUV en ride along!

Canyonlands - uitzicht

 

Grote plannen op een klein kaartje

Met een route van 4.000 km, door vier staten en langs 11 natuurparken, in 22 dagen gaan we vol voor wat wij ‘binge traveling’ noemen. Zoveel mogelijk zien in de beperkte tijd die we hebben! Het zijn vooral de nationale parken die ons een ticket deden boeken naar de Verenigde Staten. Daarom plannen we onze route langs zoveel mogelijk van deze parken.

Als ware nature geeks kunnen we in het zuidwesten van Amerika echt ons hart ophalen. De diversiteit in landschappen is onbeschrijflijk. Tijdens onze roadtrip rijden we van Los Angeles in vier uur naar het midden van de Mojave Desert. De iconische Route 66 brengt ons bij Grand Canyon National Park: deze grote jongen mag dit jaar 100 kaarsjes uitblazen. Vanaf dat punt verkennen we gedurende een week een surrealistisch schouwspel van kloven, bogen en afgronden. Om na de mooiste sterrenhemel die we ooit zagen via Sin City naar de hoogste bergtoppen van de Californische Sierra Nevada te trekken. Wat een indrukwekkende nationale parken, wat een fantastisch mooi land! Ver weg van de vele Europese vooroordelen en de oranje clown die tegenwoordig het uithangbord van deze ruwe schoonheid voorstelt.

Roadtrip West-Amerika langs de nationale parken

Voor reizigers met net als ons een fetisj voor reisplannen – you know who you are! – hebben we een uitgebreide blog uitgewerkt met ons reisschema. Heb je helemaal niets met het uittekenen van reisroutes? Stuur ons dan gerust een berichtje. We bezorgen jullie met veel plezier ons eigen roadbook met een extra woordje uitleg. Heb je geen 22 dagen, geen paniek! We geven je graag advies welke route langs verschillende nationale parken haalbaar is op minder dagen.

Hier start onze roadtrip langs de nationale parken

Een rit door de dorre woestijn

Vanuit Los Angeles rijden we in vier uur naar de Mojave Desert. Voor we ons eerste van vele nationale parken inrijden, maken we een korte detour naar Pioneertown. Een dorpje in de middle of nowhere dat werd gebouwd in 1946 als filmset voor westerns. Een van de gebouwen is Pappy & Herriet’s Palace, een echte saloon waar je heerlijke BBQ-gerechten kan eten. De perfecte lunchplek om ons woestijnavontuur af te trappen.

Joshua Tree National Park

De namiddag gebruiken we om door het nationale park te rijden. Via de centrale weg dwars door het park krijg je een goed zicht op de merkwaardige rotsheuvels. Grote ronde rotsblokken opgestapeld in kleine heuvels, alsof ze zo bewust zijn neergelegd. Maar nog merkwaardiger zijn de bizarre cactusbomen. Een soort pijnbomen met gekke stekels aan de uiteinden. Deze bomen geven de naam aan het park: Joshua Tree.

Overnachten doen we in een unieke vintage 60’s caravan in het midden van de woestijn. Na een geïmproviseerde BBQ leggen we ons gezellig in de hangmat om te genieten van een fantastische sterrenhemel. Ontwaken doen we op het ritme van de natuur om te ontbijten bij zonsopgang – op ons terrasje bij jawel … bijna 30°C om zeven uur in de ochtend!

The mother road: Historical Route 66

Na een ontbijt in deze gigantische bakoven maken we ons klaar voor een dagje old school roadtrippen. Vandaag rijden we heel de dag over de legendarische Route 66. De weg waarop de term ‘roadtrip’ werd uitgevonden. Pakweg 100 jaar geleden was het deze weg die de Amerikanen vanuit het industriële oosten naar de West Coast bracht. Wij doen de omgekeerde beweging en rijden in één dag naar de rand van de Grand Canyon in Arizona!

[modula id=”1987″]

 

Langs de oevers van de Colorado River

We laten de dorre Californische woestijn achter ons en rijden de volgende staat in: Arizona. In België vooral bekend om zijn kleurrijke Ice Tea-flessen, maar wij komen vooral voor ’s werelds bekendste kloof: de Grand Canyon. De grens tussen California en Arizona wordt visueel aangegeven door de machtige Colorado River, onze trouwe reisgezel voor de komende week!

Grand Canyon National Park

Een plek met een bijna therapeutisch effect. De enorme weidsheid snoert je meteen de mond wanneer je voor het eerst de rand nadert. Zelfs na enkele uren op en over de rand van deze gigantische scheur in het landschap blijf je het gevoel hebben dat het uitzicht getrukeerd is. Alsof je kijkt naar een schilderij of postkaart, zelfs al sta je er middenin!

Het is stipt negen uur: twee rugzakken vol water en snacks, wandelschoenen stevig geknoopt en weg zijn we. De South Kaibab Trail is de perfecte wandeling om het echte Grand Canyon gevoel te ervaren. Duik in een steile afdaling over de rand de kloof in met het ene uitzicht na het andere. Wij wandelden tot iets voorbij Cedar Ridge om vervolgens in een uurtje terug te keren.

De rest van de dag gebruiken we om enkele viewpoints mee te pikken. Ieder viewpoint geeft weer een andere blik op het ruwe landschap. Een uitzichtpunt dat je zeker niet mag overslaan, is Lipan Point. Vanaf de top van deze heuvel zie je voor het eerst de Colorado River zeer duidelijk stromen door de gigantische canyon.

[modula id=”1988″]

 

Glen Canyon National Recreation Area

De route gaat verder stroomopwaarts naar Horseshoe Bend. Misschien wel het meest gefotografeerd stukje Colorado River. De gigantische bocht in de vorm van een hoefijzer – vandaar de naam dus – is perfect gelegen om te genieten van een magische zonsondergang. Wij namen er gezellig een Coronaatje bij!

Horseshoe Bend ligt aan het uiteinde van Glen Canyon National Recreation Area. Geen nationaal park, maar wel een beschermd gebied dat beheerd wordt door de National Park Service (NPS). Belangrijkste troef is het enorme Lake Powell. Het is op dit meer dat wij onze eerste rustdag nemen, aan boord van ons eigen bootje. In Antelope Marina huren we een deck boat voor een halve dag en varen we – na een korte introductie ‘varen voor dummies’ – de Navajo Canyon in. Een fantastische ervaring die we iedereen kunnen aanraden!

Voor we het spoor van de Colorado River verder volgen, gaan we op pad met een Navajo indiaan. Heel wat toeristen stoppen in Page voor de wereldbekende Antelope Canyons: smalle slot canyons, die vooral bekend zijn als Windows screensaver. Deze prachtige stukjes natuur zijn de laatste jaren helaas echte tourist traps geworden. Rijen dik aanschuiven, alsof je in een pretpark bent. Niks voor ons! Daarom kiezen wij voor de minder bekende, maar minstens zo mooie Secret Canyon. Een privaat uitgebate slot canyon op het land van de grootouders van onze gids. Een bumpy ride van 30 minuten brengt ons – samen met acht andere gasten – naar de ingang van de canyon. We krijgen ruim de tijd om op eigen tempo deze natuurpracht te verkennen. Heerlijk!

[modula id=”1993″]

 

Cowboy & indiaantje spelen met John Wayne en Forrest Gump

Na ons weekendje in Page aan de rand van Lake Powell gaan we dieper het gebied van de Navajo indianen in. De meeste, traditionele reisroutes doen daar Monument Valley aan: een gebied vol heilige ‘Buttes’. Een gebdie dat je misschien kent uit de westernfilms van John Wayne of de reclames van Marlboro. De indianen hebben intussen als geen ander begrepen hoe je zo’n beeld commercieel kan uitmelken.

Wij laten Monument Valley daarom links (eigenlijk rechts) liggen en rijden verder naar Utah. Net over de grens staan een paar toeristen midden op de weg. Een plek omgedoopt tot ‘Forrest Gump Point’. Op deze plek kwam zijn ‘Run Forrest, Run’-loopje tot een einde. Enkele miles verder ligt Valley of the Gods. Het perfecte alternatief voor Monument Valley. Bijna even spectaculair, maar je bent er helemaal alleen! Het gebied is niet meer in beheer van de NPS, maar wel nog steeds van de overheid. Daarom mag je er ook gewoon wild kamperen. Een ongelooflijke ervaring, daar zijn we zeker van!

[modula id=”1994″]

 

Canyonlands- & Arches National Park

De Colorado River brengt ons naar Moab, dichtbij de grens met Colorado. Hier liggen twee nationale parken tegenover elkaar. Het eerste is Canyonlands National Park. Een gigantisch groot park, maar gezien onze beperkte tijd moeten we keuzes maken. We gaan voor ‘Island in the sky’: het stukje park met de meest spectaculaire afgronden en uitzichten.

We wandelen over de rand van een prehistorische krater naar Upheavel Dome. Onderweg wijzen steenmannetjes ons de weg. Een van de bekendste plekken van dit park is de Mesa Arch: een boog die vooral bij zonsopgang een fantastisch mooi raam vormt voor het uitzicht erachter. Onze favoriet was de wandeling naar Grand View Point Overlook: een wandeling op de rand van een dramatische afgrond. Onwerkelijke uitzichten met een spannend kantje eraan. Misschien niet de meest geschikte wandeling voor mensen met hoogtevrees, maar we hebben het overleefd!

Next up is Arches National Park. Met meer dan 2.000 natuurlijke bogen spreekt het park al snel tot de verbeelding. Delicate Arch was voor ons het absolute hoogtepunt! Een wandeling van ongeveer een uur brengt je vanaf de parking helemaal tot aan de iconische boog. Plan je wandeling zo, dat je de zonsondergang kunt meemaken in het natuurlijke amfitheater dat uitkijkt op de boog. En vergeet zeker je zaklamp niet voor de terugweg!

[modula id=”2012″]

 

Van oranje tot dieprode landschappen

We laten Moab achter ons. Dit was het verste punt van onze route, vanaf nu start de weg terug naar de Atlantische oceaan. Dwars door Utah en Nevada op weg naar Californië. Dit deel van de reis voelt als een kleurbalk die van oranje overgaat in rood. De landschappen veranderen letterlijk in die volgorde van kleur.

Capitol Reef National Park

We overbruggen een gigantische afstand tussen Moab en Zion in één dag. Capitol Reef ligt pal in het midden en is daarom een ideale dagbreker. We voorzien drie uur in dit park, net genoeg voor een scenic drive en een korte wandeling. Via een dirt road rijden we aan het einde van de scenic drive een uitgedroogde canyon in. Vanaf de geïmproviseerde parking start de wandeling door een oranje-gouden kloof naar enkele natuurlijke emerald pools. Mocht je meer tijd hebben, schijnt Cathedral Valley een fantastisch onderdeel van dit park te zijn. Kom je met de camper, dan kan je er zelfs overnachten!

We rijden verder naar onze eindbestemming Zion Mountain Ranch. Door onze tussenstop in Capitol Reef NP laten we deze keer Bryce Canyon NP links liggen. Ben je voor de eerste keer in deze buurt? Dan mag je dit park zeker niet overslaan! De sunset walk door Queens Garden is een van de spectaculairste wandelingen die je ooit zal doen.

Zion National Park

Een van de bekendste nationale parken in deze regio is Zion NP. De Zionvallei, het epicentrum van het park, is in het hoogseizoen niet toegankelijk voor wagens; je neemt gewoon een gratis shuttle door de vallei. Er zijn enkele wandelingen die echt tot de verbeelding spreken. Wij komen voor The Narrows, een wandeling dwars door de Virgin River. Maar door de late sneeuwval vlak voor onze reis is het waterpeil zeven keer (!) hoger dan toegelaten. Dus helaas geen waterwandeling voor ons … Nog een topper is Angels Landing. Een gewaagde dagtrip naar de top van een smalle rots. Kleine tip: kom niet in het weekend. De park rangers sloten de wandeling zelfs een tijdje af omwille van file … File in de natuur, gekker moet het niet worden!

Snel weg uit de overvolle vallei dan maar. Net buiten de Zionvallei ligt een tunnel waar iedereen die het park met de wagen doorkruist, passeert. Vlak achter de tunnel is een kleine parking van waaruit een knappe wandeling naar Canyon Overlook begint. Zowel de wandeling als het uitzicht zijn voor ons zonder twijfel de hidden gem van dit park! Na een donkeroranje zonsondergang rijden we terug naar ons verblijf: Zion Mountain Ranch, een buffalo ranch op de grasvlaktes boven Zion NP. We blijven er twee nachten in een cosy cabin met typische porch. De perfecte plek om alweer een magische sterrenhemel te bewonderen. We zagen er zelfs met ons blote oog de melkweg – gene zever!

[modula id=”2018″]

 

Valley of Fire State Park

Van het oranje kleurenpalet trekken we naar het rode … We komen aan in onze vierde staat: Nevada. Voornamelijk bekend om “Vegas, baby!” Maar wij zijn hier voor de natuur. Op een uurtje van Las Vegas ligt Valley of Fire State Park. Geen nationaal park, maar toch een verdiende plaats in deze lijst. De naam doet het al vermoeden … De rotsen kleuren hier vuurrood als de zon laag staat. Dat zorgt ook voor enorme hitte. We zijn middenin de woestijn, met makkelijk temperaturen voorbij de 35°C – en dan is het nog geen zomer! Dit park is niet zo groot, maar plekken als Rainbow Vista en The Fire Wave zijn de omweg zeker waard!

[modula id=”2024″]

 

De besneeuwde bergtoppen van California

Groter kan het contrast niet zijn: van de bloedhete woestijn van Nevada naar het hooggebergte van de Sierra Nevada in California. In dik zeven uur rijden we van Las Vegas naar de voet van Sequoia National Park: de eerste van twee nationale parken die we hier bezoeken.

Sequoia National Park

Een dag tussen de reuzen van het bos. Deze Redwood Giants worden sequoias genoemd, de grootste bomen ter wereld! De allergrootste exemplaren staan in Redwood National Park in het noorden van California, maar in dit park kan je lekker staan boomknuffelen met de vijfde grootste. Om je een idee te geven: General Sherman is exact even hoog als het Belfort van Brugge (83 m) en breder dan een gemiddelde Vlaamse woning! Maak een wandeling in het Giant Forrest, kruis tientallen reuzensequoias en voel je meteen als een hobbit die verloren gelopen is in een Amerikaans bos.

Onze favoriet in dit park is zonder twijfel de wandeling naar Tokopah Falls in het noorden van het park. Je wandelt vanaf de camping langs een kolkende, ijskoude rivier naar twee magnifieke watervallen. Onderweg kruis je (in het voorjaar) heel wat beekjes. Het water stroomt er soms letterlijk over de bruggen op ons pad. De ideale manier om je geurende zweetvoeten te verfrissen na een dagje stappen!

[modula id=”2025″]

 

Yosemite National Park

Laatst op onze route van nationale parken ligt Yosemite National Park. We zouden hier kunnen strooien met clichés als “save the best for last”, maar we zullen het laten voor wat het is … Hoe dan ook een fantastisch park! Gigantisch groot waardoor je minstens twee dagen nodig hebt om er een beeld van te krijgen. Beginnen doen we bij Tunnel View: een uitzichtpunt van waaruit je heel wat toppers van het park ziet, zoals Bridalveil Fall, Yosemite Falls, Half Dome en El Capitan. Die laatste is de steile rotswand waar je met wat verbeelding Tom Waes nog altijd ziet bengelen.

Uit de vele opties voor een uitdagende hike kiezen we voor Vernal Fall. Via de Mist Trail klauteren we onze weg omhoog. Eens boven kunnen we letterlijk onze kleren uitwringen. De Mist Trail is een stenen trappenpad onder de waterval, pal in het opspattende water. Het is eens iets anders, zo’n douchke pakken met uw kleren aan! Om terug te keren naar de Valley dalen we af via de John Muir Trail … Wauw, wat een vergezichten! De combinatie van deze twee trails is gewoon subliem.

Onze tweede dag willen we vooral neerkijken op de vallei. We rijden omhoog naar Glacier Point. Een van de hoogste punten van het park met uitzicht over de volledige Yosemite Valley. Een leuke extra is het zicht op de watervallen, waarnaast we gisteren onze kleren stonden uit te wringen. Onze rondreis door de Amerikaanse nationale parken eindigen we met een avondwandelingetje over de vlonderpaden door de vallei … Meer moet dat niet zijn!

[modula id=”2035″]

 

Onze top 10 ervaringen in de nationale parken

Uit 22 dagen aan topmomenten er 10 kiezen, is niet eenvoudig. Maar als we dan toch echt 10 top tips willen meegeven, dan zijn het zeker deze (in chronologische volgorde van onze reisroute):

  1. Sterren spotten in een vintage caravan middenin de Mojave Desert.
  2. De grootsheid van de Grand Canyon bewonderen vanop de South Kaibab Trail.
  3. De zon zien zakken in de … Horseshoe Bend.
  4. Met een huurbootje dobberen in de Navajo Canyon.
  5. Een slot canyon voor ons alleen! De Secret Canyon als alternatief voor Antelope Canyon.
  6. De oranje gloed van de avondzon zien vallen op de Delicate Arch in Arches NP.
  7. Starstruck bij Zion Mountain Ranch. Scoor je eerste foto van de melkweg!
  8. Genieten vanop de Canyon Overlook in Zion NP. 
  9. Voetjes wassen op de Tokopah Falls Trail in Sequoia NP.
  10. Een douchke pakken op de Mist Trail in Yosemite NP. 

Praktische informatie

Wat is de beste reistijd voor het westen van Amerika?

Afhankelijk van je voorkeur zijn er heel wat goede momenten om je USA roadtrip te plannen. Maar wil je aangename temperaturen en geen vrieskou of extreme hitte, dan zijn er twee aan te raden periodes:

Mei – juni

Naar ons gevoel de beste periode voor deze roadtrip! En wel omwille van deze redenen:

  • Temperaturen zijn warm, maar niet ondraaglijk.
  • De sneeuwval is (normaal gezien) net voorbij, waardoor de watervallen nog lekker dik staan!
  • De grote drukte van de zomermaanden is er nog niet, al is juni ook al wat drukker tegenwoordig.
  • Je kan vaak handig spelen met enkele feestdagen in mei, waardoor je enkele verlofdagen uitspaart. 

September

Na de hete zomer is september ook een goede optie. Je vermijdt de horde toeristen en hebt heel wat prachtige stukken natuur bijna voor jou alleen. Het is zelfs nog een stuk rustiger dan in mei of juni. Grootste nadeel is dat de watervallen in Californië zo goed als droog staan …

OPGELET!

Sommige wegen in Yosemite en Sequoia NP zijn een groot deel van het jaar afgesloten wegens sneeuwval. Plan je een bezoek voor 20 mei of na 20 september, dan is de kans groot dat je een paar sneeuwlaarzen nodig hebt!

Waar huur ik een auto in Amerika?

Er zijn gigantisch veel mogelijkheden om een auto te huren voor je Amerikaanse roadtrip. Wij geven je er maar één: Sunny Cars! Niet omdat we deze reis in samenwerking met hen deden, wel omdat we oprecht al jaren fan zijn van hun aanbod. Een all-in verzekering, makkelijke online reservatie en een ruim aanbod. En bovenal 24/7 een Nederlandstalige hulplijn ter beschikking. Wat wil je nog meer?

Waar logeren tijdens je USA roadtrip?

Een USA roadtrip bestaat voornamelijk uit traditionele motels. Wij proberen die af te wisselen met unieke logies, gevonden op AirBnB of andere blogs. Eigenlijk is het de kunst om degelijke – maar goedkope – motels af te wisselen met speciale logeerplekjes. Zo bespaar je budget, maar kom je ook op unieke plekken!

Keep an eye on your budget, slaap in een motel!

California, Arizona, Utah en Nevada liggen bezaaid met motelketens. Zoek een locatie die enerzijds voldoende aanbod heeft in motels – prijsconcurrentie uitspelen – maar ook goed gelegen is op je route. Sowieso draait het vooral om een degelijk bed, een eigen badkamer en toilet… Je bent er toch enkel om te slapen!

Door de hoeveelheid aan ketens is het voor firsties soms moeilijk om te weten welke ketens goed en welke te vermijden zijn. Wij geven op basis van drie roadtrips door de States volgend advies:

Aanraders, maar kunnen prijziger zijn:

  • Holiday Inn
  • Best Western
  • La Quinta
  • Hampton Inn
  • Quality Inn

Aanraders in het budgetvriendelijke segment:

  • Red Roof Inn
  • Rodeway Inn
  • Days Inn

Budgetvriendelijk, maar afhankelijk per locatie acceptabel of niet:

  • Motel 6
  • Super 8

Voor zij die avontuurlijk aangelegd zijn:

  • America Inn
  • Travelodge

PROTIP:

Wij boekten onze overnachten zoveel mogelijk bij Agoda.com. Neem een kijkje in onze itenary voor dieplinks naar de hotels. De prijzen zijn identiek aan booking.com of hotels.com, maar je spaart virtueel geld, dat je kan gebruiken om kamers te betalen. Als je slim boekt, kan je al per 10 nachten al snel een nacht uitsparen. Je kan je account ook koppelen aan heel wat frequent flyer programs.

Budgetvreters om in te calculeren

Sommige nationale parken liggen afgelegen en hebben slechts één dorpje in in een straal van een uur rijden. Wanneer je vroeg wil beginnen aan je parkbezoek, is slapen in dat dorpje noodzakelijk. Bereid je daarom voor op iets prijzigere overnachtingen in de buurt van:

  • Grand Canyon NP
    Boek een hotel in Tusayan op een kwartiertje van het park. Je hebt hier een paar opties met o.a. Holiday Inn en Best Western
  • Moab – Arches & Canyonlands NP
    Er is een ruim aanbod wat de prijs kan doen zakken in rustigere periodes, maar vaak betaal je toch snel meer dan $100 per nacht.
  • Zion NP
    In Springdale liggen de meeste ketens, maar ze zijn stuk voor stuk prijzig – wij kozen voor een uniek logies aan de andere kant van het park.
  • Yosemite NP
    Het park is gigantisch, maar er zijn slechts twee dorpjes die eraan grenzen: Mariposa en Oakhurst – ook hier kozen we voor een uniek alternatief.
  • Los Angeles
    Overal in deze stad betaal je een smak geld voor een hotelkamer. Wij kozen daarom bewust voor een hotel net buiten de stad of “over the hill” zoals ze dat daar zo graag zeggen.

Uniek logeren

Zoals eerder gezegd, proberen we budgetvriendelijke motels te combineren met unieke pareltjes die we online vinden. Onze vier topovernachtingen lijsten we graag voor jullie op:

Vintage 60’s caravan in de Mojave Desert

Stel je voor: een oude caravan in de middle of nowhere met een buitenkeuken, hangmat en omgebouwde olieton als buitenbadkamer. Vet toch! En het voordeel van deze afgelegen plek is de onwaarschijnlijke sterrenhemel. Voor het eerst zagen we niet enkel sterren boven ons, maar letterlijk recht voor ons aan de horizon. Lees er alles over in onze uitgebreide blog over Joshua Tree NP.

Tiny House in Page, Arizona

Een cosy tiny house, middenin een woonwijk van Page. De ideale uitvalsbasis voor een tweedaagse uitstap op en rond Lake Powell. In de tuin van een kenmerkend Amerikaans wijkhuis vinden we ‘The Doll House’: een soort omgebouwde garage. Compact en gezellig! En met tal van extra’s zoals Netflix. Ideaal om tijdens je ontbijt op bed de slaap uit je ogen te wrijven met je favoriete serie op de achtergrond. 

Zion Mountain Ranch

Misschien wel de mooiste slaapplek van onze rondreis! Een typische American cabin aan de rand van een gigantische buffalo ranch vlakbij Zion National Park. Naast een gezellige woonkamer en een gigantisch bad hebben we zelfs een echte porch! De ideale plek om ‘s avonds met een dikke trui de waanzinnige sterrenhemel te bewonderen. 

The Owl’s Nest bij Yosemite NP

Dichter bij de ingang van Yosemite NP kan je bijna niet slapen! In een klein dorpje op 15 minuten van de South Entrance ligt The Owl’s Nest. Een omgebouwde kamer van een gigantisch houten huis naast een riviertje. Gezellig en volledig in de sfeer van een ‘cabin in the woods’ – zonder enige verwijzing naar de horror film

Onze gouden tips voor je roadtrip langs de nationale parken

Annual Pass

Wanneer je meer dan twee nationale parken bezoekt, spaar je geld door een Annual Pass te kopen bij je eerste nationale park. Deze blijft een jaar geldig en geldt in alle parken van de National Park Service. 

Frigobox

Koop aan het begin van je reis een grote frigobox in de plaatselijke supermarkt. Voor minder dan $25 heb je een top exemplaar. In ieder tankstation kan je zakken met ijs kopen om tijdens de lange autoritten alles lekker fris te houden.

Check vooraf je route

Zoals eerder gezegd, kunnen bepaalde wegen in nationale parken afgesloten zijn door sneeuwval in het voor- of najaar. Check vooraf op de officiële websites wanneer verwacht wordt dat ze open gaan om tegenvallers te vermijden.

HERE WeGo-app

Een GPS huren bij je huurwagen? Heel gek! Wij gebruiken in het buitenland altijd de HERE WeGo app. Je kan vooraf de kaarten van specifieke landen – of zelfs Amerikaanse staten – downloaden om ze offline te gebruiken. Onze tip: download ze op jullie beide GSM’s zodat je altijd een backup hebt. 

Onze 10 ultieme roadtrip tips

Niet zo lang geleden schreven we een blogbericht over onze 10 ultieme tips voor een roadtrip. Neem zeker even een kijkje voor je begint met het plannen van jouw trip.