Onze 10 ultieme roadtrip tips
Onze 10 ultieme roadtrip tips

Onze 10 ultieme roadtrip tips

Ultieme roadtrip tips

Wij zijn echte roadtrip fanaten. Want tijdens een roadtrip gaat het om de reis, nog meer dan om de bestemming. De vrijheid en mogelijkheden zijn oneindig. Gewoon zalig! Je kiest zelf waar en hoelang je er verblijft. En je kan rekenen op de nodige rust en privacy … Dat appreciëren wij wel!  Maar om zo’n roadtrip vlekkeloos te laten verlopen, zijn enkele tips & tricks altijd mooi meegenomen. Wij sommen er hieronder enkelen voor jou op.

1. Ga voor gemak met een huurauto

Vlieg je naar een bestemming om daar vervolgens de regio te gaan verkennen? Dan is een huurauto de ideale oplossing om veel te zien op korte tijd. Wij gaan resoluut voor de topservice en geruststellende all-in formule van Sunny Cars. Een aanrader! Om zeker de juiste keuze te maken, geven we in ons blogbericht over huurauto’s enkele handige tips en aandachtspunten.

Route 66

2. Weet waar je naartoe wil roadtrippen

en ervaren roadtripper gebruikt liever een kaart dan een GPS. Waarom? Een GPS stuurt je vaak wel via de snelste, maar daarom niet per se via de mooiste weg. Heb je geen kaas gegeten van kaartlezen of ben je net als ons graag goed voorbereid en stippel je liever vooraf een scenic route uit? Gebruik dan een GPS-app i.p.v. een auto-GPS. Deze apps zijn vaak 100% up-to-date en sparen je weer wat extra kosten uit om een GPS te huren. Huur liever je wagen een dagje langer! Kies voor een GPS-app waarvan je de kaarten vooraf kan downloaden, zodat je geen roaming nodig hebt (buiten Europa). Wij gebruiken hiervoor de ‘HERE we go’-app

PRO TIP: Download deze kaarten vooraf ook op de smartphone van je reisbuddy, zodat je steeds een backup hebt als de batterij het begeeft. En dat brengt ons meteen bij de volgende tip …

3. Leg altijd een oplaadkabel bij de hand

Zorg dat je steeds een oplaadkabel bij de hand hebt. De meeste huurwagens hebben een USB-poort die niet enkel je smartphone aansluit op de boordcomputer, maar ook je batterij oplaadt tijdens de rit. Ideaal om zowel je GPS als je awesome roadtrip playlist 6u aan een stuk te gebruiken zonder batterijproblemen. En jawel, meebrullen is dankzij de privacy van je huurwagen uiteraard toegestaan!

4. Check vooraf de lokale verkeersregels

Links of rechts rijden? Heb je een internationaal rijbewijs nodig of volstaat je Europees? De verkeersregels verschillen per land. Zelfs binnen Europa gelden er vaak andere regels. Laat staan daarbuiten … Zo merken we bijvoorbeeld dat mensen die voor het eerst naar de Verenigde Staten gaan, zich erg verschieten dat je er langs rechts mag voorbijsteken. En dat je er aan vele rode lichten ook rechtsaf mag slaan. Check dus zeker vooraf de belangrijkste regels om niet voor verrassing te staan! 

5. Durf afwijken van de grote wegen

Vaak ontdek je onverwachte toppers door te improviseren. Voorzie hier dan ook altijd de ruimte voor in je planning. Een gezonde dosis “Wat zou er achter die bocht te zien zijn?” heeft vaak verrassend mooie plekken in petto! Zo kwam één van ons ooit door een wegversperring tussen Las Vegas en Zion in Valley of Fire terecht. De natuurpracht overtuigde genoeg om jaren later een volwaardige dag te voorzien. Het werd één van de toppers van onze USA roadtrip!

[columns] [span5]

Valley of Fire Nevada

[/span5][span7]

Valley Of Fire State Park

[/span7][/columns]

6. Wees realistisch in je roadtrip planning

Wees realistisch en plan geen belachelijk lange ritten op 1 dag. De lengte van een rit is zeer afhankelijk van het land waar je de roadtrip plant. Voor de VS hanteren wij bijvoorbeeld de limiet van +/- 650 km. De tijdsindicatie van Google Maps kan vooraf helpen om de tijd van een rit in te schatten, want niet iedere 100 km duurt uiteraard even lang. Ga echter niet blindelings af op deze inschatting, maar voorzie +/- 20% extra tijd voor een korte tank/drinkpauze en onvoorziene verkeerssituaties.

7. Een doordachte inpakmethode doet wonderen

Een roadtrip betekent ook bijna iedere nacht ergens anders slapen. Je kan kiezen voor campings, maar wij opteren liever voor motels, hostels met privé kamers of guesthouses. Om niet iedere avond met al je koffers te moeten zeulen van de wagen naar je kamer, is een slimme inpakmethode cruciaal. De topuitvinding die ons heel wat tijd bespaart, zijn travel organizers! Je vindt in een handomdraai de juiste items die je nodig hebt om richting een welverdiende bed te stappen. 

8. Vermijd dezelfde gerechten als je copiloot

Ga je voor een romantische roadtrip met zijn tweetjes? Dan kan deze tip erg van pas komen. Vaak ligt je route grotendeels vast bij aanvang van de vakantie. Misschien heb je zelfs al (een deel van) je logies geboekt. Opgepast, TMI alert! Niets zo vervelend als ziek in de wagen zitten, laat staan 5u achter het stuur kruipen met maag- en darmklachten. Vermijd daarom zoveel mogelijk om dezelfde gerechten te eten als je reisbuddy. Mocht er een probleem zijn met je eten, dan verklein je zo de kans dat jullie allebei ziek worden. Een eenvoudige tip, maar eentje die je heel wat ongemakken kan besparen.

9. Voorzie een compacte koelbox voor je roadtrip

Ga je voor 2 weken of meer roadtrippen? Dan is een koelbox geen overbodige luxe. Maar als je na een vlucht kiest voor een huurauto, dan is een koelbox meenemen niet zo evident als bij een autovakantie die van thuis uit vertrekt. De handige plooibare koelboxen van Decathlon zijn dan een mooi alternatief. Voorzie er wel ruimte voor in je ruimbagage. Neem het maar van ons aan: een ijskoude cola of een frisse slok water tijdens een urenlange rit, is het meer dan waard om dat extra paar schoenen voor thuis te laten! Gewoon regelmatig even bijvullen met een verse lading ijsblokken onderweg en you’re good to go.

10. De ultieme roadtrip snack

Een roadtrip gaat gepaard met de nodige knabbels en snacks onderweg. Onze absolute favoriet zijn pistachenootjes! Healthy but salty … Een kommetje voor de schelpjes staat dan ook standaard op ons supermarktlijstje aan het begin van de reis. Natuurlijk is ieder land anders, daarom proberen we ook graag wat local snacks uit. Maar deze vaste waarde mag zeker niet ontbreken. Het is intussen een traditie geworden!

 

Wat is jouw ultieme roadtrip tip? Laat het ons weten via Instagram @the.binge.travelers of op onze Facebookpagina.


Met een huurauto zie je meer