Waarom een huurauto zalig is!
Waarom een huurauto zalig is!

Waarom een huurauto zalig is!

Onze favoriete manier van reizen? Roadtrips! Ergens op een toffe Europese bestemming na een korte vlucht of 3 weken rondtoeren door de Amerikaanse woestijn … met een huurauto op pad gaan, is gewoon zalig. Waarom? Dat lees je in deze blog!

De vele voordelen van een huurauto

1. Je bepaalt zelf de route

Een vakantie begint maanden voor vertrek met het plannen van de reis. Akkoord, er zijn ook heel wat mensen die bij de gedachte al spontaan uitslag krijgen. Maar heel wat fanatieke reizigers halen bijna evenveel voldoening uit de voorbereiding, als uit de reis zelf. Het grootste voordeel aan een huurauto voor deze mensen is de mogelijkheid om je route volledig zelf uit te stippelen. Jij zit achter het stuur, dus jij bepaalt waar je overal langs rijdt en stopt. Gedaan met compromissen, klaar voor een vakantie die 100% jouw goesting is!

2. Het heerlijke vrijheidsgevoel van een huurauto

Krijg jij ook koude rillingen van het gedacht aan een bomvol geplande groepsreis in een muffe autobus? Wij alleszins wel! Een huurauto geeft je oneindige vrijheid om volledig op eigen houtje een bestemming te gaan ontdekken. Heerlijk toch!

3. Haal alles uit je vakantie (‘binge traveling’!)

Geen onnodig tijdverlies aan bussen, treinverbindingen of onderhandelingen met de plaatselijke taxichauffeurs. Met een huurauto krijg je over het algemeen meer gezien van je bestemming. De uitgelezen manier om een locatie volledig te ‘binge travelen’.

4. Jij bent de DJ in jouw huurauto

Geen kapot gespeelde CD met de tophits van 2011 of een radiostation dat ieder uur de nieuwste Taylor Swift “hit” herhaalt. Wel een zelf samengestelde playlist met een mix van chille songs en gouwe ouwe platen. De meeste huurauto’s hebben tegenwoordig een USB aansluiting of bluetooth connectie, waarmee je jouw playlist in no time door de boxen jaagt. 

PRO TIP: Houdt tijdens het samenstellen van de playlist wat rekening met de muzieksmaak van de chauffeur. Muziek is namelijk de grootste factor van het humeur van een chauffeur. En humeur bepaalt dan weer het veilige rijgedrag. Safety first hè! 

Waar moet je zeker op letten bij het boeken van een huurauto?

1. Huur altijd een wagen met een all-in formule

Stel je even volgende situatie voor: Je bent om 4u opgestaan om naar de luchthaven te gaan, na 3u luchthaven ben je een vliegtuig in gekropen voor een vlucht van 12u. Bij aankomst neem je de shuttle naar een parking waar je aan een balie tracht je huurauto op te pikken.

Hoeveel van jullie hebben dan nog een betere aandachtsspanne dan die van een goudvis? Het is vaak dan dat heel wat verhuurmaatschappijen een hele berg euro’s uit je zakken kloppen voor opties die je reeds besteld had of helemaal niet nodig hebt…

Wij zweren daarom bij de all-in formule van Sunny Cars! Nooit geen gedoe meer op de luchthavens, gewoon wat papieren in orde brengen en in snel tempo zit je achter het stuur van je huurauto. Grootste voordeel is dat Sunny Cars zelf geen wagens in hun portefeuille hebben, maar wereldwijd samenwerken met lokale verhuurmaatschappijen. Zo heb je steeds een breed aanbod aan scherpe prijzen. En mocht er zich al iets voordoen, je hebt 24/7 een Nederlandstalige servicedesk ter beschikking. Wij zijn alvast trouwe fans!

Met een huurauto zie je meer

2. Kies voor de full-full optie 

Een andere lepe truc van de verhuurmaatschappijen is je hoge benzinekosten aanrekenen. Kies daarom indien mogelijk altijd voor de optie ‘full-full’ tijdens je reservatie. Zo tank je zelf de benzinetank nog even vol vlak voor het terugbrengen van de huurauto. Al snel een fiks bedrag aan aanrijkosten vermeden!

3. Kies de juiste categorie van huurauto

Ben je met een heel reisgezelschap? Let dan nu zeker goed op! Bij de selectie van de wagen kijken heel wat mensen naar het aantal personen. Meer dan eens wordt er vergeten dat je voor een roadtrip ook met bagage zit. Bijvoorbeeld 4 personen betekent ook 4 koffers (5 of 6 als je het om een voltallig vrouwelijk gezelschap gaat…). Bij Sunny Cars zie je meteen voor hoeveel koffers er plaats voorzien is. Een handige optie wanneer je voor heel de familie een trip aan het boeken bent.

4. Eens over de grens gaan kijken…

Kleur je niet graag enkel binnen de lijntjes? Wij ook niet! Wanneer je dichtbij een landsgrens op ontdekking gaat, is de verleiding groot. Maar heel wat plaatselijke verhuurmaatschappijen hebben restricties op het overschrijden van landsgrenzen. Informeer je daarom goed vooraf en neem eventueel even contact op met hen. 

Onze ultieme roadtrip tips

Neem zeker even een kijkje naar ons blogbericht met de ultieme roadtrip tips. Handige take aways voor een vlekkeloze vakantie met je huurauto!