The Hunt: het spannendste spel voor reizigers!
The Hunt: het spannendste spel voor reizigers!

The Hunt: het spannendste spel voor reizigers!

Paspoorten en roadbook The Hunt

2020 zal niet geboekt staan als eentje met veel buitenlandse trips. Alleszins toch niet in ‘real life’. Eerder brachten we al een artikel over hoe je op wereldreis kan gaan met de vele bordspellen op de markt. Maar afgelopen weekend maakten we een wel heel unieke virtuele trip. Met The Hunt, een escape box van uniQuest Games, trokken we in één weekend over drie continenten op een spannende queeste.

Een escape game voor echte reizigers

Is het buiten koud en regenachtig? Geen beter moment om knus voor het haardvuur te kruipen. Wij sloten ons gedurende een weekend op voor het uitdagende reisspel The Hunt. Een gloednieuw escape game gemaakt door en voor reizigers. Met 100% echte locaties en in samenwerking met lokale gidsen van over heel de wereld. 

We openen de box en zien meteen heel wat verschillende onderdelen. Van paspoorten over regionale kranten tot enveloppen met bizarre tekens. Een verzegelde enveloppe is de startplek van onze spannende rondreis. Samen zullen we in de komende uren proberen achterhalen wie de coronabox heeft gestolen, waar deze overal is geweest en vooral: waar hij nu is.

In deze review proberen we jullie een beeld te scheppen van de diversiteit aan bestemmingen en de doordachte complexiteit van de puzzels zonder spoilers te geven. 

Inhoud spelbox The Hunt

Waarzeggerij en flamenco in de schaduw van het Alhambra

Nadat we via de verzegelde enveloppe in gang getrapt zijn, openen we een eerste enveloppe. Deze neemt ons meteen mee naar het zuiden van Spanje. De postkaarten van Alhambra komen ons meteen bekend voor. Dit prachtig Moorse paleis is een echte aanrader!

Maar naast het Alhambra leren we ook wat meer over handlezen en flamencodansen. Een mooie eerste kennismaking met Granada en een veelbelovend begin van onze queeste.

Op city rally door Riga

Opvallend in de box is een grote poster met oude Fiat wagens en een klein boekje met “Riga roadbook” erop. Via een digitaal verlengstuk op deze escape box gaan we virtueel op roadtrip door de Letse hoofdstad. Persoonlijk vonden we dit één van de best uitgewerkte onderdelen van onze fictieve reis. Ondanks we eigenlijk geen stadsmensen zijn, is de goesting om ooit Riga te bezoeken zeker aangewakkerd. 

Luxueus op safari in Zuid-Afrika

In de andere enveloppe vinden we o.a. een brochure van een poepchique hotel in Kaapstad. Bij het doornemen ervan krijg je meteen zin om te boeken. Naast dit hotel vinden we ook een handige dierenkaart om mee op safari te nemen. Luxe hotels en de big 5 spotten, daar zeggen we geen nee tegen. Dit prachtige land staat al erg lang helemaal bovenaan onze bucketlist. Met de juiste tips slagen we erin de nodige clues te verzamelen om onze reis verder te zetten. 

Het mysterieuze Oosten

Eindigen doen we onze zoektocht in het mysterieuze Oosten. Waar gaan we uiteraard niet onthullen. Maar wees maar zeker, het is een echte droombestemming. Het knappe is dat heel de voorgaande reis hier samenkomt en je de vele puzzels nodig hebt om het laatste stukje te doen passen.

The Hunt - Escape game

Onze conclusie

Als echte reizigers en spelfanaten is dit escape game een perfecte combo. We hebben ons oprecht uren geamuseerd met The Hunt. Het begin verliep wat moeilijk, dat gebeurd als je een essentiële clue over het hoofd ziet… Maar de puzzels zitten echt doordacht in elkaar. In ieder land komen er weer nieuwe soorten raadsels en technieken aan te passen waardoor het nooit gaat vervelen. 

Wat ons betreft is dit misschien wel het ultieme kerstcadeau voor de vele reizigers die deze winter vanuit hun woonkamer moeten reizen. Wij werden alvast helemaal meegezogen in het verhaal en leerden enkele boeiende nieuwe plekken kennen op deze aardbol. Een ideaal alternatief wanneer we geen avontuurlijke roadtrips kunnen maken.

Zelf spelen?

Je kan The Hunt online bestellen via uniquestgames.com en dat tijdelijk nog aan een introductieprijs. Naast de uren spelplezier steun je ook nog eens een speler in de toeristische sector die in deze moeilijke tijden met dit creatieve idee kwam.