Lockdown tip: reis met gezelschapsspellen de wereld rond
Lockdown tip: reis met gezelschapsspellen de wereld rond

Lockdown tip: reis met gezelschapsspellen de wereld rond

Reis rond de wereld met gezelschapsspel

Tijdens de lockdowns zijn heel wat mensen enthousiast gezelschapsspellen beginnen spelen. Omdat we momenteel niet echt kunnen reizen, hebben we voor jullie een leuk alternatief bedacht. Maak een reis rond de wereld met gezelschapsspellen. Wij verzamelde de leukste spellen met specifieke bestemmingen als thema.

PS: Dit lijstje is meteen ook erg geschikt als een reeks cadeautips voor iedereen die net als ons gek is van reizen en gezelschapsspellen. [icon icon=icon-smile size=14px color=#000 ]

Met gezelschapsspellen op Eurotrip

Parijs, de lichtstad
Foto door Nicolas via Pexels

Word het London of Parijs? Of doe anders toch maar Barcelona, Istanbul of Portugal. Carcassone in het zuiden van Frankrijk is ook een goede optie. En als we het liever wat dichter bij huis zoeken, dan gaan we toch gewoon naar Brugge.

In Parijs ga je meer dan een eeuw terug in de tijd. De elektrische verlichting straatverlichting is net uitgevonden en jij krijgt als stadsplanner de taak om de lichtstad haar naam waar te maken. Krijg je stilaan heimwee naar het verkennen van een stad met de metro? Dan is Scotland Yard misschien wel iets voor jou. Je bent als crimineel Mister X op de vlucht voor de detectives van Scotland Yard en gebruikt de 3 iconische Londense vervoersmiddelen om uit de greep te blijven. Kies jij voor de Underground, de dubbeldekker of de zwarte taxis?

[columns] [span6]

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

Mag het wat zuidelijker zijn? Wat dacht je van de Bazaar van Istanbul? Waan jezelf een handelaar op de eeuwenoude markt en stuur je assistenten zo efficiënt mogelijk aan. Van de Turkse wereldstad trekken we naar het Zuid-Franse Carcassonne. In dit wereldberoemde spel beslis je zelf hoe het spelbord er zal uitzien. Bouw jij de meeste steden rond Carcassonne? Van Zuid-Frankrijk is het maar een korte rit naar de Spaanse costa. In Barcelona staat de wereldberoemde basiliek: Sagrada Familia. Hoewel het bouwwerk nooit af lijkt te geraken, is het jouw taak om alvast de prachtige glasramen te voorzien. We steken vervolgens de grens over met Portugal en gaan er in de steden op zoek naar de kleurrijke muurtegels. In Azul bouw je elk een tegelmuur. Wie toont er zich als de beste tegelplaatser van Portugal?

[columns] [span6]


[/span6][span6]


[/span6][/columns]

Of toch liever op vakantie in eigen land? Dan is Brugge uiteraard de meest gekende bestemming. En wie aan Brugge denk, denkt aan de kanalen. In Canal King Brugge bepaal jij hoe de kanalen door de stad zullen stromen. Verbind enkele bekende landmarks en zorg dat je als eerste over je eigen kanalen naar de finish vaart.

Een USA roadtrip met gezelschapsspellen

Glacier Point - Yosemite NP
© The Binge Travels

Staat een roadtrip langs de prachtige nationale parken van Amerika nog op je bucketlist? Dan is zonder twijfel Monopoly Nationale Parken van de een goede voorbereiding. Zelf zijn we grote fan van deze natuurparken en bezochten we er al heel wat tijdens onze roadtrip. Ben je net als ons een National Park Geek? Dan is dit spel echt iets voor jou!

Of droom je al jaren van een grote treinreis door alle staten van Amerika? Met Ticket to Ride kreeg je alvast de kans om de spectaculairste treinlijnen uit te testen. En krijg je na al die treinritten plots de drang om je te settelen? Dan raden we jou zeker Montana aan. Nestel je in het bergachtige gebied tegen de Canadese grens en bouw zoveel mogelijk nederzettingen.

[columns] [span6]

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

In Manhattan ga je dan weer aan de slag om de hoogste wolkenkrabbers van New York uit te bouwen. Dit driedimensionale bordspel brengt je letterlijk naar ongekende hoogtes. In Metropolis draait het ook allemaal om het uitbouwen van je wereldstad. Dit eenvoudige kaartspel is trouwens ook erg handig om mee te nemen op reis.

[columns] [span6]

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

Cruisen met de piraten door de Caraïben

Puerto Rico
Foto van Roberto Lee Cortes via Pexels

 

Vanuit de Verenigde Staten stappen we aan boord van een piratenschip. We zetten koers naar het eiland Martinique waar volgens de legende een verloren schat verborgen ligt. Aangekomen gaan we voor anker en stappen we samen met enkele collega piraten in een roeibootje naar het eiland.

Nadat we de schat gevonden hebben, zetten we koers naar Puerto Rico. We reizen bijna 500 jaar terug in de tijd naar de tijd van de kolonisten. We maken kennis met het aanleggen van plantages en het verhandelen van de goederen. De volgende stop op onze cruise door de Caraïben is Havana. Tijdens dit bordspel komen we meer te weten over de heropbouw van de stad na een woelige periode.

Ben je zelf al ooit in de Caraïben geweest? Dan denk je misschien ook wel eens terug aan de pittige keuken op sommige eilanden. In Peppers of the Caribbean ga je zelf achter het fornuis staan. Maak jij de pikantste gerechten?

[columns] [span6]


[/span6][span6]


[/span6][/columns]

Op bezoek bij de locals in Zuid-Amerika

Tijdreizen met gezelschapsspellen naar de Maya's en Inca's
Foto door Mike van Schoonderwalt via Pexels

Van de Caraïben is het maar een kleine stap naar Zuid-Amerika. Zowel de Maya’s als de Inca’s hebben een enorm belangrijk invloed gehad op dit gebied. Met Maya keer je terug in de tijd op het schiereiland Yucatan. In Catan – De opkomst van de Inca’s trek je verder richting het Andesgebergte en probeer je de machtigste nederzetting uit te bouwen. Deze unieke variant van het gekende spel is zeker een aanrader.

[columns] [span6]

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

We steken door naar het hooggebergte tussen Bolivia en Peru. In Altiplano helpen we de locals met het uitbouwen van een rijke oogst. Van het hooggebergte dalen we af richting de Atlantische Oceaan om in Argentinië zoveel mogelijk vee te gaan vangen. In Hacienda is het de bedoeling dat jij de heerser wordt over de Pampa’s.

[columns] [span6]

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

Op de grens tussen Argentinië en Brazilië vind je één van de meest spectaculaire watervallen ter wereld: Iguazu Falls. In het bordspel Iguazu probeer je in de rotswanden achter de waterval je buit aan edelstenen veilig te verstoppen. Nadat je alle stenen verstopt hebt is het tijd om het regenwoud in te trekken. In Cacao probeer je als stamhoofd in de Amazone je stam eeuwige roem te geven met het verhandelen van cacaobonen.

[columns] [span6]

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

Met gezelschapsspellen naar een tropisch eiland

Tropisch eiland in het midden van de oceaan
Foto door Fabian Wiktor via Pexels


Na Zuid-Amerika duiken we letterlijk de oceaan in. We gaan in de Stille Oceaan op zoek naar paradijselijke eilanden. In Kahuna gaan we de strijd aan om 12 onbekende eilandjes in de buurt van Hawaï. Hiervoor gebruiken we de magie van de eeuwenoude Kahuna-priesters om elkaar de loef af te steken. Vanuit Hawaï reizen we door naar Polynesië. Op het eiland 
Samoa gaan we de wereldbekende houten maskers versieren. Verzamel jij de meest kleurrijke veren op het strand en win jij het spel? Of wat dacht je van schattenjagen op een onbewoond eiland? In Karuba probeer je jouw avonturiers naar de juiste tempels te loodsen om de juiste schatten te scoren.

[columns] [span6]


[/span6][span6]


[/span6][/columns]

Maar in de wereld van gezelschapsspellen kan je ook op het foute eiland terecht komen. En dan is het de boodschap om zo snel mogelijk van het eiland af te geraken. In Het Verboden Eiland werk je samen met de andere spelers om zo snel mogelijk van het zinkende eiland te geraken. Of wat dacht je van Hellapagos? In dit spel moet je samenwerken met de andere spelers het eiland te verlaten voordat de orkaan toeslaat. Maar hoe goed speel je samen als iedereen honger heeft? Is het elk voor zich of blijft de team spirit op punt?

[columns] [span6]

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

De Japanse cultuur ontdekken

Ontdek de Japanse cultuur met gezelschapsspellen
Foto door Life of Wu via Pexels


Japan. Het land van de rijzende zon staat bij vele reizigers op de bucketlist. De eeuwenoude cultuur zorgt voor heel wat onvergetelijke ervaringen die we jullie al even met gezelschapsspellen laten beleven. In Hanamikoji leer je de wondere wereld van de Geisha kennen. Met Narabi brengen we dan weer een bezoek aan de mystieke steentuinen. Of wat dacht je van Japan in de lente wanneer de kersenbloesems volop in bloei staan? In Ohanami sta je zelf in voor de uitbouw van deze prachtige bloesemtuinen. 

Japans is natuurlijk ook bekend om de knotsgekke drukte van Tokio. Maar wat dacht je ervan om er zelf een nieuwe stad op te richten? In het ultra populaire gezelschapsspel Machi Koro ben jij net verkozen tot burgemeester. Het is jouw taak dit dorp verder te laten groeien tot een bloeiende grootstad.

[columns] [span6]


[/span6][span6]


[/span6][/columns]

Met een rugzak vol gezelschapsspellen door Azië trekken

Vanaf Japan trekken we het diepe binnenland van China in. In de keizerlijke stad van Lanzhou wordt het binnenhalen van de oogst gevierd met een kleurenfestival. De vijver voor het paleis wordt versierd met duizenden lampionnen. In De lampionnen van Lanzhou probeer jij als kunstenaar de mooiste combinatie van kleuren bij elkaar te spelen. Na het festival zetten we onze wereldreis verder naar het afgelegen Tibet, hoog in de Himalaya. Samen met de plaatselijke boeddhisten gaan we samen een Mandala maken. Deze traditionele kleurrijke kaarten van zand stellen in hun geloof de kosmos voor. Kan jij de meeste kleuren bemachtigen?

[columns] [span6]

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

Na ons spiritueel bezoek aan Tibet zetten we onze wereldreis met gezelschapsspellen verder naar het kleurrijke India. In het diepe binnenland gaan we de uitdaging aan om zoveel mogelijk waardevolle slangen te verzamelen. In Pungi neem je de rol op van slangenbezweerder. Durf jij de uitdaging aan? We trekken verder richting de bekendste rivier van het land. In Raja’s van de Ganges probeer je uit te groeien tot een echte Indiase heerser. Kan jij vanuit je blinkende kasteel over deze machtige rivier regeren?

Van het vaste land gaan we terug het water op voor één van de meest romantische bestemmingen in deze lijst: Bali. Dit eiland wordt door de plaatselijke bevolking gezien als een wereld van goden en demonen. Het is aan jou om met de juiste offers de goden en demonen gunstig te stemmen.

[columns] [span6]


[/span6][span6]

[/span6][/columns]

Dwars door de woestijn naar de Afrikaanse savanne 

De Afrikaanse woestijn
Foto door Taryn Elliott via Pexels

We beginnen onze trektocht door Afrika bij de één van de oudste beschavingen die onze planeet kent: Egypte. Het bekendste bouwwerk van dit land is zonder twijfel de grote piramide van Gizeh. In Pyramidion ben je een ingenieur die zicht probeert in de gunst van de Farao te bouwen. Wanneer we opgewarmd zijn kruipen we vervolgens in de huid van Imhotep. De bekendste architect van het oude Egypte. Speel je liever met 2 spelers? Dan is Imhotep – het Duel ook zeker een tof alternatief.

[columns] [span6]

[/span6][span6]


[/span6][/columns]

Vanuit Egypte trekken we verder door de woestijn. Onderweg blijven we een tijdje logeren bij de Toeareg, een woestijnvolk. Samen met de edelmannen die aan het hoofd van de stam staan, ga je in het spel Targi handelen in lokale en exotische handelswaren. Het is aan ons om onze stam hun invloeden te vergroten. We trekken verder naar het westen. In de verte zien we het Atlasgebergte liggen. Aan de voet stoten we op een Ruïne. De machtigste sjeiks uit de omgeving willen deze ruïne terug opbouwen tot de stad Medina. De speler die hierin het meeste bijdraagt, mag zich kronen tot Prins van Medina.

[columns] [span6]

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

In gezelschapsspellen op safari langs de Afrikaanse savanne
Foto door Frans Van Heerden via Pexels

Vervolgens ruilen we de woestijn in voor de Afrikaanse savanne in Tanzania. Net op het juiste moment om de jaarlijkse dierentrek over de rivier Mara van dichtbij te mogen meemaken. Wanneer je in het spel Tembo het laatste dier hebben geholpen over te steken, gaan we de grens over naar Kenia. In Jambo – Swahili voor ‘hallo’ – gaan we in de leer bij een Afrikaanse stam en worden we echte lokale handelaars.

[columns] [span6]

[/span6][span6]

[/span6][/columns]

Met Afrika hebben we het laatste continent van onze wereldreis kunnen afvinken. We hopen je met deze lijst wat tips te hebben gegeven om alsnog wat reisgevoel op te doen. Laat ons zeker weten welke gezelschapsspellen jij gaat uit proberen de komende maanden. Tag ons in jouw stories of stuur ons een DM op Instagram: @the.binge.travelers