Geisterklamm: een verrassende tussenstop op weg naar het zuiden
Geisterklamm: een verrassende tussenstop op weg naar het zuiden

Geisterklamm: een verrassende tussenstop op weg naar het zuiden

Voor wie het nog niet zou doorhebben: wij zijn zot van roadtrips! De vrijheid die je ervaart tijdens een rondreis met de wagen is niet te evenaren. “Wauw, kijk hier wat een mooi uitzicht!” En hup, ‘den otto’ aan de kant om dat allemaal eens van wat dichterbij te gaan bekijken. Een plek die je niet kan vinden in reisgidsen of op toeristische websites, maar zoveel mooier om er toevallig op uit te komen. Zo ook dit verrassend mooi stukje natuur in Tirol: de Geisterklamm kloofwandeling.

Leutascher Geisterklamm

Dat was ook niet anders tijdens onze heenreis naar Zuid-Tirol en Slovenië. Nemen we de snelle en drukke route via de bergtunnels of de scenic route via de bergen? “Always take the scenic route!” We werden beloond met een lunch aan het helderblauwe water van het Duitse meer Eibsee. Maar de grootste beloning moest nog komen… Goed verscholen in de bergen, net over de grens in Oostenrijk: de Leutascher Geisterklamm.

Geisterklamm, een kloof vol verwonderingen

Na een halfuurtje slingeren en stijgen, komen we aan bij de Geisterklamm. Deze ‘Geestenkloof’ is een palet van alle tinten blauw, groen en alles daar tussen. Een unieke wandeling neemt ons mee over stalen hangbruggen tegen de wand van de kloof. Als er één plaats is om je hoogtevrees te overwinnen, is het hier wel! Je zweeft niet minder dan 75 meter boven de rivier.

Achter iedere bocht valt onze mond opnieuw open van verbazing. We vallen van het ene knappe uitzicht in het andere. Het pad van stalen wandelpaden brengt ons steeds dieper de kloof in. Op verschillende plekken onderweg worden stukjes van de mythe van een geest verteld. Een leuke extra wanneer je de wandeling met kinderen maakt.

[columns] [span4]

Leutascher Geisterklamm

[/span4][span4]

Leutascher Geisterklamm

[/span4][span4]

Leutascher Geisterklamm

[/span4][/columns]

Even de benen strekken

De kloofwandeling door de Geisterklamm geeft je de mogelijkheid voor een korte versie van 3 km of een langere versie van 7 km. Bij de langere wandeling heb je zelfs de optie om tot een waterval van 23 meter hoog te wandelen. We hebben nog enkele uren te rijden naar Zuid-Tirol en de duisternis begint al te vallen over Tirol. We kiezen dan ook voor de kortere versie. Snelle stappers kunnen de wandeling makkelijk binnen het uur afleggen, maar met kinderen raden we toch een 2-tal uurtjes aan.

Via een spectaculaire hangbrug steken we opnieuw de kloof over. Een korte beklimming brengt ons naar het bovengelegen bos. De vele dunne boomstammen doen ons even denken aan de beelden van het Japanse bamboebos in Kyoto. Het bospad brengt ons terug naar de parking. Helemaal opgeladen en voldaan van deze prachtige natuur, zijn we klaar voor de laatste uurtjes richting Zuid-Tirol!

Praktisch
Adres: Schanz 273a, 6105 Leutasch, Austria
Wandeling ‘Ghost Walk’: 3 km lange wandeling waarvan meer dan 1 km over stalen wandelpaden zwevend boven de kloof.