Wegdromen op een varend kampeervlot
Wegdromen op een varend kampeervlot

Wegdromen op een varend kampeervlot

Wat dacht je van een nachtje midden op een van de Limburgse Maasplassen? In alle rust dobberen over de oude Maas, pal op de grens tussen België en Nederland. In tijden van staycations en bubbels varen we met ons kampeervlot de haven uit voor 24 uur totale ontspanning.

Een ‘Treibgut’, dat klinkt meteen als een buitenlandse ervaring. Maar niets is minder waar. In het uiterste oosten van ons Belgenlandje kronkelt de Maas door het prachtige grensgebied ‘Rivierpark Maasvallei’. Naast de Maas vind je hier tal van idyllische Maasplassen, inhammen waar je dat ultieme natuurgevoel al snel voelt opborrelen van onder je kampeervlot. Zwemkleren en slippers halen we uit de rugzak, zonnebril op onze neus en helemaal klaar voor dat ultieme vakantiegevoel in eigen land.

Kampeervlot voor anker in een Maasplas

Rookie aan het roer

Geen ervaring met het besturen van een bootje? Geen probleem! Ook zonder vaarbewijs mag je met deze Treibgut het water op. Doordat er een snelheidsbegrenzer op de motor zit, mag je ook zonder ervaring het vlot besturen. Een medewerker van het Sailcenter leert je bij vertrek de basisvaardigheden en voor je het weet, ben je een echte kapitein. Al kan het nooit kwaad om vooraf even de basisregels op het water door te nemen.

[modula id=”2509″]

Grenzeloze rust op ons kampeervlot

We sturen ons kampeervlot bij het uitvaren van de haven meteen naar links, bakboord voor de fanatiekelingen. Na enkele minuten varen, zijn we al in Nederland. Met authentieke Maasdorpjes zoals Stevensweert en het witte stadje Thorn heb je heel wat toffe aanlegplekken. Maar wij kiezen voor een namiddagje dobberen op een van de vele Maasplassen. Op het dak van je Treibgut kan je heerlijk relaxen in de zon. Wijntje dabei, wat hapjes en een gezelschapsspelletje, meer moet dat niet zijn. Geen drukke stranden, maar een grenzeloze rust ergens in het niemandsland tussen Belgisch- en Nederlands Limburg.

Relaxen op het dak van ons kampeervlot

 

Float-in, de drive-in voor boten

Ieder kampeervlot is voorzien van een klein gasfornuis, dus zelf wat kokkerellen is perfect mogelijk. Maar hé, het is vakantie! Toevallig is er op de Maasplas van Kinrooi pas de allereerste float-in van België geopend. Zie het als een soort drive-in voor boten. Bestellen doe je online en vervolgens vaar je naar het Botel Ophoven waar je vlak langs de keuken aan de steiger aanlegt. Eigenares Katy komt met de pizzadozen in de hand tot aan je boot, lekker handig toch!

[modula id=”2512″]

 

Zonsondergang in goed gezelschap

Onze pizza’s verorberen we in de ondergaande zon met zicht op het strandje van Kessenich. Enkele fanatieke jongeren zorgen met hun vliegers voor het nodige spektakel. Na het eten halen we ons anker weer op en zetten we stilaan koers richting onze slaapplaats. De Maasplas ten noorden van Stevensweert is het rustige plekje waar we naar op zoek waren. We installeren ons op het dak voor het mooiste moment van de dag: de zonsondergang. 

[modula id=”2513″]

 

Zo moet de kudde wilde Konikpaarden ook gedacht hebben. Bij het vallen van het duister komen ze drinken aan de waterrand. Veel mooier kan onze dag op het water niet eindigen. 

Konikpaarden in Rivierpark Maasvallei

Een kampeervlot, dat is slapen op het water

Tijd om stilaan ons ‘bed’ in te kruipen. Het kampeervlot is voorzien van een stapelbed waarvan beide planken kunnen worden omgevormd tot een slaapplek voor twee personen. Neem best zelf een luchtbed, slaapzakken en kussens mee. Verwacht je niet aan luxe, maar wel aan een authentieke back to basics kampeerervaring. 

Bij het krieken van de dag wrijven we ons eens goed in de ogen. Wakker worden op je eigen dek met 360° uitzicht op een vredig meer, zalig! Een ontbijtje later varen we voldaan terug richting de haven. Vergeet die Scandinavische meren deze zomer, ook in eigen land kan je uniek overnachten aan en zelfs op het water!

Zonsondergang boven de Maas

PRAKTISCH

Huur je Treibgut bij Sailcenter Limburg in Kinrooi. Er zijn zowel vlotten voor vier personen als voor vijf personen. Je kan ze huren voor een dagtocht, een korte of lange nachttocht of een meerdaagse trip. Meer info via www.sailcenterlimburg.com 

Voorzie jezelf op een echte kampeertrip. Het vlot heeft geen stroom, stromend water of WiFi. Zelf zorg je best voor een luchtbed, kussens en slaapzakken. Er is geen badkamer aan boord, maar wel een ecologisch toilet.