Video
Video

Nutchel cosy cabin – dichtbij, maar toch ver weg

Overnachten in een cosy cabin tussen de boomtoppen, omgeven door pure natuur. Dat klinkt toch fan-tastisch? Awel, dat dachten wij ook … Inpakken en weg waren we, richting onze Nutchel cosy cabin. Een nieuw glamping concept midden in het bos van De Warre, vlakbij Maaseik in Belgisch-Limburg. Onze eigen provincie. Dus vlakbij, en toch ver van huis. Een paar dagen back to basics. Zalig!

Treetop Cabin tijdens zonsopgang
Zonsopgang in de Limburgse bossen

Back to basics? No worries, er is gewoon een toilet, een charmante douchekuip met lekker warm water en – JAWEL – zelfs een stopcontact om de hoogstnodige (bij ons vooral foto-)apparatuur op te laden. Hé het is dan ook glamping! Alleen WiFi is een no-go. Ideaal voor een paar dagen digital detoxing. ZALIG wanneer je grootste ‘bezorgdheid’ van de dag bestaat uit: hoe houd ik het haardvuur in mijn super gezellige boomhut aan? En welk gezelschapsspelletje zullen we vanavond spelen, schat? Not a care in the world … Gewoon even weg van de wereld en vollebak genieten van de simpele dingen. Zo kunnen we de paar dagen in onze Nutchel cosy cabin het best omschrijven.

Tea-time met een spelletje
Tea-time met een spelletje

Genieten van de simpele dingen

Inderdaad. Simpele dingen. Zoals een heerlijk ontbijtje, terwijl de opgaande zon door het grote stalen raam van je cabin komt piepen. Wij gingen voor een klassieker: spek met ei. Geen enkel probleem, want er zijn gewoon twee gaspitjes in het keukentje van de cosy cabin. Sterker nog, er is zelfs een pannenkoekenpan! En voor de rasechte coffee lovers onder ons is er ook een oer-Italiaans Bialetti koffiepot. Al het nodige keukengerei is dus aanwezig. Ingrediënten breng je zelf mee. En bewaar je – natuurlijk, want er is geen stroom – niet in de koelkast, maar wel in een ingebouwde koelbox. Koelelementen kan je gewoon inwisselen in het dal, zo vaak als nodig.

Geen stroom, dus ook geen licht. Daarom is het – zeker in de winter – wel belangrijk om goed op tijd in te checken. Dan heb je nog genoeg tijd om je Nutchel cosy cabin lekker warm te stoken en de nodige kaarsen en olielampen aan te steken. Er zijn twee olielampen, een paar kaarsen en nog een extra lichtje (dat je krijgt bij het inchecken) in de cabin aanwezig. Maar – voorbereid als we zijn – namen wij ook nog wat extra kampeerlampjes én dekentjes mee, die toch wel van pas kwamen. Zeker tijdens de donkere, koude herfstnachten.

Hopla! Nog een houtblokje erbij.
Hopla! Nog een houtblokje erbij.

Hout sprokkelen

Want als je het haardvuur ’s nachts laat uitdoven, wordt het toch behoorlijk fris zo midden november … Dus ga zeker op tijd houtblokken sprokkelen, zodat je altijd voldoende voorraad hebt. Gewoon een kruiwagentje volladen – het hout werd al voor je gekapt – en stoken maar! Gezellig, knus en vooral lekker warm. TIP: neem zeker wat marshmallows, chocolade en Petit Beurre koekjes mee om overheerlijke Amerikaanse s’mores te maken. YUM!

Oeps, dat was ons dessert al. Iets te vroeg … Sorry. Om je eetlust wat op te wekken, kan je dus eerst nog – als je tenminste zin hebt om je cabin te verlaten – een stevige wandeling maken op het domein. Of een bezoekje brengen aan het Adventure Park (helaas gesloten in november). OOK EEN OPTIE: peejays & cosy socks all day en lezen, gezelschapsspelletjes spelen, genieten van het uitzicht en van de rust …

Peejays en marshmellows
Relaxen aan de houtkachel

Intussen toch wat trek gekregen? Naast de twee gastpitjes in de cabin is er ook een gasbarbecue op het terras. Doe zoals wij en ga voor een sfeervolle winterbarbecue. De afwas? Die gebeurt nog the old fashioned way: koud water van de kraan mengen met heet water uit de ketel op je houtkachel. En … met de hand. Als dat geen Q-time is! Na nog wat cocoonen aan de open haard kropen we helemaal zen – en vooral goed ingeduffeld – onder de wol. Niets meer aan toe te voegen! Behalve dan dat we zeker van plan zijn om nog eens terug te gaan.

Want wij zijn totally nuts about our Nutchel cosy cabin! Een echte aanrader. 

www.nutchel.be | www.dewarre.be