3x romantische plekjes in Nationaal Park Triglav
3x romantische plekjes in Nationaal Park Triglav

3x romantische plekjes in Nationaal Park Triglav

Slovenië. Wij zochten er niet alleen avontuur, natuur en rust op. Maar ook: romantiek! Het is dan ook niet voor niets het enige land ter wereld met ‘love’ in zijn naam. Daarvoor trokken we naar Nationaal Park Triglav. Het enige nationale park, gelegen tegen de grens van Italië en Oostenrijk. Meer bepaald naar Kranjska Gora. Een gezellig dorpje met een fantastische ligging. Ideaal voor een paar uitstapjes in romantisch Slovenië!

[columns] [span8]

1. Peričnik waterval

Wij zijn bijvoorbeeld dol op watervallen! Ze hebben iets mystiek … Vind je niet? Dus onze eerste stop werd Slap (Sloveens voor waterval) Peričnik, op nog geen kwartier rijden. Een verborgen natuurpareltje dat gelukkig nog niet zo bekend is bij het grote publiek. Onze auto parkeerden we vlotjes aan het nabijgelegen café/restaurantje onderaan de voet van de waterval. Wandelschoenen aan, want het pad is nat en glibberig, en hup: klaar voor een kleine klim van 10 minuten omhoog. Eens bovenaan? Sit back, relax and enjoy the view! Je kan zelfs onder/achter de waterval doorlopen. Maar opgepast! Niet zonder gevaar voor natte voeten (of haren, kledij, cameramateriaal … eigenlijk alles. Maar toch de moeite waard!). Tip: neem dus zeker iets mee om je waardevolle spullen tegen het water te beschermen. Na de natte oversteek kan je romantisch genieten van het mooie uitzicht!

[/span8][span4]

Peričnik waterfall

[/span4][/columns]

2. Natuurreservaat Zelenci

Naravni Rezervat Zelenci

Om de dag in schoonheid te eindigen, reden we verder naar natuurreservaat Zelenci. De bron die daar ontspringt, vormt het begin van de bekende Sava-rivier (een zijrivier van de Donau). Het prachtige smaragdgroene meer, dat slechts op een paar minuten van de weg gelegen is, heet niet zomaar Zelenci. ‘Zelen’ betekent namelijk groen in het Sloveens. Een groene oase van rust, die bijna lijkt op een ansichtkaart. Zo kunnen we deze plek het best omschrijven! Kom je hier eerder op de dag? Dan tref je wellicht meer mensen aan. Maar wij kwamen tegen valavond om te genieten van een romantische zonsondergang en hadden het meer dus helemaal voor ons alleen! Vanuit de houten uitkijktoren kan je echt uren in de verte blijven staren …

3. Glamping Natura Eco Camp

Natura Eco Camp

Daarna was het tijd om onder de wol te kruipen. Slovenië heeft heel wat leuke glamping spots! Wij kozen voor een gezellige tent inclusief houten bed, zacht beddengoed en vooral héél véél kaarsjes, gelegen in Natura Eco Camp. Ideaal om met zijn tweetjes na te genieten van onze geslaagde dag in Kransjka Gora. Ook ideaal als je net zoals wij houdt van sterrenkijken. Omdat je pal in de natuur zit, is er bijna geen lichtvervuiling! Tip: omdat je pal in de natuur zit, is er dus ook geen verwarming of licht. So be prepared, want de nachten kunnen ook in de zomer vrij koud en donker zijn. Maar voor ons was dat vooral een extra reden om dicht tegen elkaar te kruipen!